Vocile Tinerilor Contează

Discursul Public o provocare

Omul este o ființă socială menită să interacționeze în permanență cu semenii săi, să colaboreze și să se integreze în viața de zi cu zi. Dezvoltarea competenței de a vorbi în public devenind, așadar  foarte importantă pentru tineri.

Astfel, data de 15 mai a marcat promovarea concursului englez dedicat discursului public pentru elevii și profesorii din regiunile de nord ale Moldovei.

Timp de trei zile, aceștia au avut parte de niște training-uri instructive care au avut drept scop formarea competențelor de avorbi în fața unui auditoriu, fiind siguri pe sine și, argumentând cu încredere propria opinie. Totodată, elevii au mai fost instruiți cum să-și consolideze intonația corectă, gesturile potrivite și mișcările acceptabile în timpul unui discurs public. Rezultatul acestor training-uri a constat în susținerea unui discurs public, implicând toți participanții proiectului.

Elevii din Bălți, Dodușeni, Briceni,Șoldănești, Soroca și Edineț au concurat pentru titlurile de cei mai buni speakeri în limba engleză, dând dovadă de talent, imaginație, originalitate și etuziasm pe parcursul întregii activități.

În cadrul acestei activități, elevii au acumulat o multitudine de cunoștințe de artă oratorică bazate pe creativitate și un vocabular bogat, care este aprofundat odată cu experiența, studierea și interacțiunea socială.

Activitatea a fost realizată în cadrul Proiectului ”Youth Voices Conveyed Through Written and Spoken Word”, finanțat de Departamentul de Stat al SUA.

Fii curajos și fă-te auzit! Nu uita că vocea ta contează!

Distribuie acest articol