Flash-mob. UE-Moldova: împreună mai puternici!

În contextul celebrării Zilei Europei, Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți organizează în perioada 9 – 25 mai 2021, activități focalizate pe mesaje de solidarizare, promovare a libertății și păcii, facilitarea înțelegerii de către tinerii studioși a modului în care Comunitatea Europeană guvernează prin unitate, prin respectarea drepturilor omului  și prin susținerea plenară a Republicii Moldova, în general, și a Universității, în particular.

În data de 19 mai s-au produs mai multe evenimente în USARB, cu participarea ambasadorilor și comunitatea academică a USARB. Studenții USARB și elevii Colegiului Pedagogic „Ion Creangă” din Bălți, subdiviziune a USARB, au salutat ambasadorii UE prin intermediul Flashmob-ului cu genericul UE-Moldova: împreună mai puternici!

Studenții USARB și elevii Colegiului Pedagogic „Ion Creangă” din Bălți, subdiviziune a USARB, au fost ghidați de doamna Eugenia FOCA, asistent universitar la catedra de Științe ale Educației și Valentina PRIȚCAN, prorector pentru activitatea științifică și relații internaționale. Au fost transmise mesaje de gratitudine pentru oportunitățile oferite USARB ambasadorilor UE, sosiți în universitate:

  • Excelența Sa, Peter MICHALKO, șeful Delegație Uniunii Europene la Chișinău;
  • Excelența Sa Anna LYBERG, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Suediei în Republica Moldova;
  • Excelența Sa Bartlomiej ZDANIUK, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Polone în Republica Moldova;
  • Excelența Sa Pascal LE DEUNFF, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Franței în Republica Moldova;
  • Excelența Sa Stanislav KAZECKY, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Cehe în Republica Moldova;
  • Excelența Sa Diego RANDAZZO, șef adjunct al misiunii, Ambasada Italiei în Republica Moldova;
  • Excelența Sa Petrișor DUMITRESCU, Consulul General al României la Bălți.

Mai multe detalii aici

????????????????????????????????????

 

Distribuie acest articol