Zilele Europei în USARB. EU Talks!

În contextul celebrării Zilei Europei, Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți organizează în perioada 9 – 25 mai 2021, activități focalizate pe mesaje de solidarizare, promovare a libertății și păcii, facilitarea înțelegerii de către tinerii studioși a modului în care Comunitatea Europeană guvernează prin unitate, prin respectarea drepturilor omului  și prin susținerea plenară a Republicii Moldova, în general, și a Universității, în particular.

În data de 19 mai 2021, în USARB a avut loc evenimentul EU Talks!, Comunitatea academică a USARB a avut inedita ocazie de a menține un dialog deschis cu ambasadorii UE.

Deschiderea solemnă a reuniunii ambasadorilor UE cu comunitatea academică a USARB a fost moderată de doamna Valentina PRIȚCAN, prorector pentru activitatea științifică și relații internaționale.

Alocuţiuni de deschidere au fost rostite de:

  1. Natalia GAȘIȚOI, Rectorul Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți
  2. Excelența Sa, Peter MICHALKO, șeful Delegație Uniunii Europene la Chișinău;
  3. Excelența Sa Anna LYBERG, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Suediei în Republica Moldova;
  4. Excelența Sa Bartlomiej ZDANIUK, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Polone în Republica Moldova;
  5. Excelența Sa Pascal LE DEUNFF, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Franței în Republica Moldova;
  6. Excelența Sa Stanislav KAZECKY, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Cehe în Republica Moldova;
  7. Excelența Sa Diego RANDAZZO, șef adjunct al misiunii, Ambasada Italiei în Republica Moldova;
  8. Excelența Sa Petrișor DUMITRESCU, Consulul General al României la Bălți.

Valentina Topalo, coordonator al Centrului de Informare al UE în USARB a prezentat un comunicat -sinteză despre Centrul de Informare al Uniunii Europene  din cadrul Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți: 10 ani de activitate.

Oficialii statelor UE au întreținut un dialog deschis cu studenții și cadrele didactice ale USARB axat pe relația RM cu UE.

Mai multe detalii aici

Distribuie acest articol