Modulul „Vocational Didactics” realizat cu succes!

În perioada 26 aprilie – 30 aprilie 2021, echipa subvenției locale ,,Creation of a new pre-service training program for Vocational Education and Training (VET) teachers in Moldova”, susținută de Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) în cadrul proiectului ,,Support to vocational education and training VET in the field of Green Economy”, a fost implicată în training-ul cu tematica ,,Vocational Didactics” susținut de Profesorul Georg SPӦTTL din Germania, în calitate de expert.

Evenimentul s-a produs cu suportul proiectului: Sprijin pentru educația și formarea profesională (VET) în domeniul economiei verzi, comisionat de: Ministerul Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, având ca agenție principală de executare Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova (MECC). Termen general de realizare a proiectului: 2018-2021

La training au participat cadrele didactice din cadrul universităților partenere implicate în acest proiect: USARB și UTM. Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi a fost reprezentată la Atelierul de formare de echipa de proiect: Alexandru BALANICI, coordonator instituțional al proiectului, dr., conf. univ., , Valentina PRIȚCAN, prorector pentru activitatea ştiinţifică și relații internaționale, dr., conf. univ., Tatiana ȘOVA, șefa Catedrei de științe ale educației, dr., conf. univ., Silvia BRICEAG, șefa Catedrei de psihologie, dr., conf. univ.

Evenimentul a avut impact major asupra dezvoltării competențelor didactice în aria vocațională, fapt care va influența substanțial asigurarea calității programului de masterat ,,Pedagogie Vocațională – Inginerie și Fabricație” dezvoltat în cadrul subvenției locale.

Mulțumim Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) pentru partenriat eficient ! GIZ activează în Republica Moldova din numele Ministerului federal pentru cooperare economică și dezvoltare (BMZ) și al altor ministere federale germane începând cu 1994!

Distribuie acest articol