USARB este pe locul 4 în Webometrics, ediția din iulie 2021

Ranking Web of Universities (Webometrics) a publicat topul mondial al universităților, ediția de vară 2021, în clasament regăsindu-se peste 24 000 de universități din întreaga lume, inclusiv 24 de IÎS din Republica Moldova.

Potrivit datelor Webometrics, USARB se plasează pe locul 4 în clasamentul național. Clasamentul mondial al universităților reprezintă o inițiativă a Cybermetrics Lab, un grup de cercetare aparținând Consiliului Superior de Investigații Științifice, cel mai mare organism public de cercetare din Spania, care urmărește obiectivul de a promova cercetarea științifică pentru a fortifica progresul științific și tehnologic al țării, care va contribui la creșterea bunăstării cetățenilor.

Metodolodia aplicată de Webometrics Ranking of World Universities este cunoscută publicului larg, axându-se pe următorii indicatori:

50 % – vizibilitate – numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al universităţii le primeşte de la terţe părţi;

10 % – transparență – numărul total de citări;

40 % – excelenţă – calitatea articolelor ştiinţifice publicate în reviste internaţionale cu impact ridicat, aflate în primele 10 % cele mai citate într-un anumit domeniu.

Universitățile din țara noastră au fost incluse în top grație realizării planului de acţiuni privind informatizarea sferei educaţionale din Republica Moldova, care include conectarea tuturor subdiviziunilor universitare la lnternet, la bazele de date educaţionale şi ştiinţifice internaţionale, elaborarea şi menţinerea site-urilor web, precum şi dezvoltarea serviciilor informaţionale.

Ierarhizarea din cadrul Webometrics este realizată pe baza datelor web accesibile publicului şi rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie şi iulie ale fiecărui an.

Felicitări, USARB, pentru performanță!

Distribuie acest articol