Universitatea de Management din Varna a găzduit reuniunea consorțiului proiectului SMART

În perioada 17-19 august 2021, Universitatea de Management din Varna, Bulgaria (VUM) a găzduit reuniunea consorțiului proiectului SMARTFostering university-enterprise cooperation and entrepreneurship of students via SMART Caffes, nr. de referință585620-EPP-1-2017-1- EL-EPPKA2-CBHE-JP,  din cadrul Programului Erasmus+KA2, Capacity Building in Higher Education.

Proiectul SMART este coordonat de Universitatea Internațională Elenă (IUH), în parteneriat cu Universitatea Agrară de Stat din Moldova, și are un total de 15 entități asociate proiectului (12 instituții de învățământ superior, 3 ONG) și mai mulți parteneri asociați. Proiectul are durata de 48 de luni (în perioada 15-10-2017 – 14-10-2021).

Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți a fost reprezentată la eveniment de către:

–          Natalia Branașco, dr., conf. univ., Catedra de Științe economice;

–          Victoria Postolachi, dr., conf. univ., Catedra de Științe economice;

–          Eugenia Foca, lect. univ., Catedra de Științe ale educației;

Membrii Consorțiului SMART au discutat un set de subiecte relevante, menite să consolideze buna desfășurare a proiectului:

  • termenii de finalizare a proiectului, prin negocierea datei cu EACEA;
  • planificarea activităților pentru lunile septembrie-octombrie 2021: promovarea Hackathonului (online), care urmează a fi organizat de VUM în perioada 2-3 septembrie 2021, competiția națională a ideilor de afaceri, preconizată pentru 22-23 septembrie 2021, conferința și reuniunea finală a consorțiului proiectului proiectată pentru 7-8 octombrie 2021, la USARB;
  • activizarea acesărilor produselor Smart Channel;
  • monitorizarea proceselor și produselor pentru pachetele de lucru dedicate diseminării, sustenabilității, managementului calității proiectului;
  • managementul proiectului;
  • raportul finaciar intermediar și final ș.a.

Prima fază a proiectului SMART a fost dedicată identificării bunelor practici existente în țările membre ale UE (Spania, Grecia, Bulgaria, Germania și Belgia) în ceea ce privește finanțele inovării și noile companii, precum și practica incubării și accelerarea entităților nou create. Un raport a fost generat la sfârșitul cercetării.

În același timp, entitățile din țările din Est au reușit achiziționarea de resurse tehnice și imobiliare pentru Cafenele SMART care au fost lansate în țările menționate anterior.

De asemenea, au fost pregătite o serie de cursuri de formare, oferite de experți de la universitățile UE ale proiectului, care au fost predate în 2019 studenților, profesorilor și profesioniștilor în legătură cu subiectele identificate în bunele practici. Această instruire, cu caracter modular, a fost desfășurată în Bulgaria, Armenia, Belarus și Moldova.

Crearea Cafenelelor SMART a coincis cu lansarea unui instrument educațional online numit SMART CHANNELS, care poate fi accesat atât de utilizatorii SMART CAFFES, cât și de participanții la cursurile de formare.

De asemenea, a fost pusă în aplicare o strategie de diseminare, care a început cu lansarea site-ului web al proiectului și o serie de activități în diverse domenii și formate. Exploatarea rezultatelor începe cu lansarea Cafenelelor SMART.

Proiectul SMART a fost aplicat în 2017 la concursul de proiecte al Programului Erasmus+, K2, Capacity Building in Higher Education de către Alexander Technological Educational Institute of Thessaloniki, Grecia., actualmente Universitatea Internațională Elenă (IUH). 

Mai multe detalii despre proiectul SMART găsiți pe pagina oficială a proiectului: 

https://www.smartcaffe.eu/ 

Pagina USARB a proiectului SMART: https://www.usarb.md/smart/

SMART CHANNELS: https://smartchannel.org/

Pagina de Facebook

Distribuie acest articol