Un nou bursier al Programului Fulbright în USARB

În data de 9 septembrie 2021, administrația Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălţi (USARB) a avut o întrevedere cu reprezentanții Ambasadei SUA la Chișinău și bursierii Programului Fulbright ETA.

Doamna Natalia GAȘIȚOI, rectorul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, a adresat un mesaj de gratitudine reprezentaților Ambasadei SUA la Chișinău, menționând parteneriatul eficient și oportunitățile de mobilitate academică bilaterală USARB-IÎS din SUA prin intermediul Programului Fulbright. Doamna rector a familiarizat oaspeții cu specificul universității.

Comunitatea academică a USARB va beneficia de noi oportunități de explorare a limbii engleze! Deținătoarea bursei Programului SUA Fulbright English Teaching Assistant (ETA) Emma LANE, originară din statul Michigan, absolventa Franklin & Marshall College, Lancaster, Pennsylvania, va oferi asistență didacică de limba engleză.

Doamna dr. Valentina PRIȚCAN, prorector pentru activitate științifică și relații internaționale, doamna dr. Viorica CEBOTAROȘ, doamna Eugenia MARDARI, asistent pentru afaceri publice, Ambasada SUA la Chișinău au punctat elementele programului de activitate care urmează a fi implemetat în USARB de către Emma LANE, evenimentele de care va putea beneficia comunitatea academică a USARB în explorarea limbii engleze

Programul Fulbright ETA plasează absolvenți recenți și tineri profesioniști în calitate de asistenți didactici de limba engleză în școli sau universități din străinătate – contribuind la îmbunătățirea abilităților și cunoștințelor de limbă engleză ale studenților străini, în timp ce își sporesc propriile cunoștințe lingvistice și culturale ale țării gazdă.   

Distribuie acest articol