Întrevederea administrației USARB cu partenerii de dezvoltare

În data de 17 septembrie 2021, administrația Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți a avut o întrevedere cu doamnele Madelene Eichhorn, Katarina Nillson si Evghenia Schitco, reprezentante ale Ambasadei Suediei la Chișinău, cu reprezentanții proiectului USAID ,,Future Technology”, proiectului Tekwill, Asociației Patronale din Industria Prelucrătoare și Asociației pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale.

S-au analizat procesele de implementare ale proiectului „Crearea în municipiul Bălți a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord”, s-au specificat contribuțiile partenerilor și s-au proiectat unele unele acțiuni pentru viitorul apropiat.

Centrul, cu o suprafață de 6054 mp, este amplasat pe teritoriul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB).

Proiectul „Crearea în municipiul Bălți a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord” este implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord și finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Parteneri strategici de dezvoltare în cadrul acestui proiect sunt USAID, Suedia și UK aid, finanțatori ai Proiectului de Competitivitate din Moldova, care va susține implementarea proiectului.

Contribuția Proiectului de Competitivitate din Moldova se regăsește în dotarae cu mobilier și echipamente a spațiilor renovate ale viitorului Centru de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord.

Distribuie acest articol