Masa Rotundă „COPILĂRIA ÎN GULAG: ISTORIE, MEMORIE ȘI LECȚII DE ÎNVĂȚAT”         

În data de 7 octombrie 2021 a fost organizată Masa Rotundă „COPILĂRIA ÎN GULAG: ISTORIE, MEMORIE ȘI LECȚII DE ÎNVĂȚAT, moderat de dr., conf. univ. Ludmila D. COJOCARU. Comunicările au fost prezentate de Valentina ANTOCI, studentă, anul IV, Specialitatea Istorie și Educației Civică, USARB: Victime ale regimului totalitar-comunist din RASS Moldovenească. Studiul de caz: Larisa Lașchevici; și Mihaela AGA, studentă, anul IV, Specialitatea Istorie și Educației Civică, USARB: Victime ale regimului totalitar-comunist din RASS Moldovenească. Studiu de caz: Valeria Grișcenco-Platon.

Evenimentul a fost organizat în cadrul Proiectul internațional de cooperare „Consolidarea culturii europene a memoriei prin diseminarea cunoștințelor istorice și promovarea valorilor democratice: schimbul și implementarea bunelor practici între Lituania și Republica Moldova”, cu sprijinul Programului „The Development Cooperation and Democracy Promotion Programme” al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania; în colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova, Institutul de Istorie, Universitatea de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul și Muzeul Național de Istorie a Moldovei

Proiectul își propune să contribuie la consolidarea culturii europene a memoriei în cadrul societății din Republica Moldova prin diseminarea cunoștințelor istorice despre trecutul totalitar-comunist și promovarea valorilor democratice prin schimb de bune practici între Lituania și Republica Moldova.

Distribuie acest articol