Renumitul savant Boris BOINCEAN decorat cu ,,Ordinul Republicii

BORIS BOINCEAN, doctor habilitat în științe agricole:  „Pe drumul meu, am întâlnit oameni minunați. Oameni care s-au dedicat complet  științei și profesiei pe care și-au ales-o în viață. Și, probabil, ei au fost cei care m-au inspirat să urmez acest drum. Și, după ce am absolvit facultatea, am intrat la Academia Timiryazevskaya și acolo erau astfel de profesori pe care îi ascultam cu răsuflarea tăiată. A fost un fel de virus, eram atras de cunoștințe și, în general, primeam satisfacție de la ce făceam.”

Comunitatea academică bălțeană împărtășește alese sentimente de mândrie și înaltă apreciere pentru distinsul Om de științe, Boris BOINCEAN, cu ocazia conferiirii distincției ,,Ordinul Republicii” în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite față de stat, pentru contribuție substanțială la afirmarea intereselor și promovarea imaginii Republicii Moldova în lume, pentru succese profesionale remarcabile, pentru inițiativă civică și participare activă în avansarea reformelor, precum și cu prilejul aniversării a XXX-a de la proclamarea independenței Republicii  Moldova!

Vă dorim multă sănătate, inspirație și noi realizări!

Boris BOINCEAN este expert în domeniul agriculturii durabile si ecologice și autor a peste 100 de lucrări știintifice despre tehnologia agricolă si agroecologie. Din 1983, acesta ocupat diverse funcții în Institutul de Cercetare Bălți „Seleția”, iar din 1999 până în 2009 a fost director general al acestei instituții.

Distribuie acest articol