Mobilități academice de la Universitatea franceză La Réunion în USARB

Profesorul Stephan HOUGHTON, colaborator al Universității La Réunion din Franța, a demarat mobilitatea internațională de predare în Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, cu suportul programului Erasmus+, preconizată pentru perioada 1-20 noiembrie 2021.

Procesul de mobilitate internațională academică a Profesorului Stephan HOUGHTON a demarat cu întrevederea cu administrația Universității, planificată pentru 2 noiembrie 2021. În cadrul întrevederii a fost prezentat proiectul ERASMUS+ ICM, aplicat de Universitatea La Réunion din Franța, în parteneriat cu Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Doamna Rector Natalia GAȘIȚOI a prezentat profilul USARB, experiențele de succes, domeniile pe care se pot dezvolta parteneriate cu  Universitatea La Réunion. Valentina PRIȚCAN, prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale a punctat angajamentele asumate de USARB pe dimensiunea de internaționalizare.

Domnul dr. Stephan HOUGHTON va susține un curs pentru studenții USARB, focalizat pe scopul proiectului ERASMUS+ ICM, aplicat anul trecut împreună cu USARB la concursul de proiecte de mobilitate – promovarea și susținerea mobilității internaționale. În calitate de vorbitor nativ de limbă engleză și cetățean britanic, Profesorul Stephan HOUGHTON va ajuta studenții USARB să-și îmbunătățească abilitățile lingvistice și de studiu, printr-o serie de activități de creștere a conștientizării culturale, inclusiv prin implicarea lor în trei activități cheie bazate pe sarcini: crearea/prezentarea de poster, crearea de știri video și prezentarea orală.

Doamna dr. Viorica CEBOTAROȘ, Catedra de filologie engleză și germană, a specificat activitățile în care se va implica pentru a susține proiectul împreună cu doamna dr. Viorica CONDRAT. Administrația USARB susține mobilitățile internaționale de credit, valorificând impactul experiențelor internaționale asupra calității proceselor internaționale.

Distribuie acest articol