Studenții USARB studiază Cultura americană și britanică 

Profesorul Stephan HOUGHTON, colaborator al Universității La Réunion din Franța, realizeză mobilitatea internațională de predare în Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, cu suportul programului Erasmus+, preconizată pentru perioada 1-20 noiembrie 2021.

Domnul dr. Stephan HOUGHTON predă cursul de Cultura americană și britanică pentru studenții USARB, focalizat pe scopul proiectului ERASMUS+ ICM, aplicat anul trecut împreună cu USARB la concursul de proiecte de mobilitate – promovarea și susținerea mobilității internaționale. Cursul de Cultură americană și britanică, proiectat de profesorul  Stephan Houghton, a fost predat în parteneriat cu Emma Lane, bursieră Fulbright în USARB, dr. Viorica Cebotaroș și dr. Viorica Condrat, Catedra de filologie engleză și germană.

Studenții USARB sunt ajutați să-și îmbunătățească abilitățile lingvistice și de studiu, printr-o serie de activități de creștere a conștientizării culturale, inclusiv prin implicarea lor în trei activități cheie bazate pe sarcini: crearea/prezentarea de poster, crearea de știri video și prezentarea orală.

După prima săptămână de participare la curs, studenții au prezentat posterele elaborate pe o temă de cultura americană sau britanică. Prezentările scurte (6 minute per grup) au fost urmate de întrebările celorlalți studenți și profesori. Temele alese de grupurile de studenți au fost:

  • Washington DC – capitala Statelor Unite ale Americii;
  • Londra – capitala Regatului Unit;
  • Simboluri ale Statelor Unite ale Americii;
  • Simboluri ale Regatului Unit;
  • Sport în Statele Unite ale Americii;
  • Sărbători în Regatul Unit.

Săptămâna viitoare, studenții vor lucra în diferite grupuri și vor crea un scurt videoclip (6 minute) despre știrile aflate în prezent în presa de știri americană sau britanică.

Distribuie acest articol