Școala de toamnă

LOCURI ȘI GENEALOGII ALE MEMORIEI POST-TOTALITARE PE AMBELE PĂRȚI ALE NISTRULUI

În perioada 01-05 noiembrie 2021 studenții de la specialitatea Istorie și educație civică ghidați de domnul, dr., lector universitar Ghennadi Cabac, au participat la Școala de toamnă „Locuri și genealogii ale memoriei post-totalitare pe ambele părți ale Nistrului”, organizată de Centrul de Excelență Institutul ProMemoria, Universitatea de Stat din Moldova în cooperare cu Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Asociația Obștească Promo-LEX, Institutul de Istorie, MEC, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul, Muzeul Regional de Istorie Comrat, Asociaţia Obştească „Doorluk” din Ceadâr-Lunga.

În cadrul mai multor prelegeri susținute de specialiști din domeniu, studenții au fost familiarizați cu conceptul de „loc a memoriei”, „memorie post-totalitară” și „justiției a memoriei”. Vizitând complexele muzeistice au obținut informații referitoare la necesitatea păstrării și creării de muzee, memoriale și pietre comemorative.

Cunoștințele și experiența obținută în cadrul școlii de toamnă fiind un imbold atât de conștientizare privind locurile și genealogiile ale memoriei post-totalitare, cât și de implicare activă în păstrarea locurilor memoriei.

Programul poate fi accesat aici

Distribuie acest articol