Vizita de studiu online la Universitatea din Leipzig, Germania, în cadrul proiectului QFORTE

Universitatea din Leipzig, Germania a vizita de studiu a consorțiului proiectului Erasmus+ Enhancement of Quality Assurance in Higher Education System in Moldova- QFORTE, număr de referință: 617490-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP. Evenimentul s-a desfășurat în format online, în perioada 14–16 martie 2022, la care au participat reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării din RM, ANACEC, universitățile partenere din Republica Moldova și instituțiile partenere ale UE (Germania, Franța, Spania și Slovenia) din cadrul proiectului QFORTE.

În cadrul primei ședințe, prof. dr. Thomas HOSFASS, vice-rector pentru Educaţie şi Relaţii Internaţionale de la  Universitatea Leipzig, a abordat subiectul managementul calităţii în cadrul universităţii din Leipzig, şi anume: sistemul de acreditare şi introducerea Asigurării Calităţii în Strategia de Dezvoltare a Universităţii din Leipzig, actori şi structuri de asigurare a calităţii şi evaluarea și certificarea diplomelor universitare.

În continuare, reprezentanții Universității Leipzig au făcut o analiză a sistemului de Management al Calității din cadrul Facultății de Științe Sociale și Filosofie, precum și a procesului de dezvoltare și evaluare a programelor de studii naționale sau internaţionale și cel de acreditare a programelor de studii commune.

Un alt subiect pus în discuție a vizat procesul de acreditare Internaţională de către Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSSB) la Facultatea de Științe Sociale și Filozofie a Universității din Leipzig, prezentat de prof. dr. Gregor WEISS. La final, participanții au discutat strategiile de dezvoltare abordate în instituțiile pe care le reprezintă.

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi a fost reprezentată la eveniment de către Natalia Gașițoi, Rectorul USARB; Lidia Pădureac, prim prorector pentru activitatea didactică, Valentina Prițcan, prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale, coordonator  instituțional al proiectului QFORTE, Diana Stratuța, metodist, DMC.

Proiectul are drept scop consolidarea sistemelor de asigurare a calității interne și promovarea unei culturi de dezvoltare și asigurare a calității în universitățile din Republica Moldova și este implementat în perioada 15.11.2020 – 14.11.2023

Mai multe detalii despre proiectul QFORTE, găsiți pe site-ul oficial al proiectului: https://qforte.usm.md/  și pe pagina USARB a proiectului QFORTE: https://usarb.md/qforte/

Distribuie acest articol