La Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și-a deschis ușile un Laborator IT renovat cu suportul companiei Endava

Acesta este al 4-lea laborator deschis de Endava pentru studenții din Republica Moldova. Ideea de a oferi acestora cursuri gratuite în domeniul tehnologiilor informaționale este implementată în ultimii  ani în mai multe universități cu studii de profil. Conceput ca un spațiu educațional, laboratorul Endava din USARB este dotat cu stații de lucru și o tablă interactivă, pe care le pot utiliza nu doar studenții înscriși la cursuri, dar și alte persoane înmatriculate, exclusiv în scopuri academice. Instruirile au un caracter practic.

Natalia Gașițoi, rectorul Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți: ,,Apreciem gestul Endavei, și îl vom utiliza la maximum. USARB își dorește să dezvolte această colaborare și va depune maxim efort pentru a consolida un parteneriat durabil și eficient. Tehnologia avansează într-un ritm fără precedent și aduce inovații noi de la o zi la alta, iar asta face ca cererea pentru locurile de muncă în IT să crească exponențial. Lansarea unui nou laborator IT la USARB reiterează încă o dată faptul că suntem atractivi pe piață și tot mai mulți tineri aleg acest domeniu pentru formare profesională.”

Veaceslav Panfil, Manager, Compania Endava (Chișinău): „Endava continuă să fie una dintre cele mai importante companii IT din Moldova. Ne propunem și în perioada următoare să învestim în educație, prin colaborarea cu universitățile de top și să susținem comunitatea IT locală.

Ion Bodrug, președintele Asociației pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI): Vreau să mulțumesc pentru un exemplu de conlucrare excelentă dintre Universitate și Endava , care cu efort comun au creat condiții de studii excelente pentru studenții noștri! Este un proiect pilot care ar putea fi preluat de multe alte companii pentru dotarea multiplelor aule a catedrelor de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți! ACETI a construit platforma de comunicare și a atras atenția despre necesitățile reale. Iar efectul se pare că va aduce valoare adăugată pentru creșterea sectorului IT și sperăm vor continua să își lege viitorul de Regiunea de Nord a Moldovei.”

Nicolae Stropșa, coordonator al parteneriatelor cu universități din cadrul companiei Endava:Iată ca azi, 18 martie 2022, a avut loc lansarea laboratorului de studii Endava. Vreau sa mulțumesc pentru un exemplu de conlucrare excelentă dintre USARB și Endava, care cu efort comun au creat condiții de studii excelente pentru studenții noștri.”

Laboratorul Endava din cadrul USARB deja se pare că a devenit un punct de atracție a studenților bălțeni. Urmează în continuare să fie stabilită lista de cursuri gratuite (preponderent în limba engleză) cu profil IT.

Studenții de la USARB vor fi instruiți de către mentorii Endava. Aceștia vor afla din prima sursă despre tehnologiile utilizate în proiectele comerciale și care sunt tendințele în domeniu. În același timp, mentorii – profesioniști din cadrul companiei – vor împărtăși din experiența lor practică de lucru.

Ina Ciobanu, decanul Facultății de Științe Reale, Economice și ale Mediului: „Este un exemplu de colaborare cu succes între mediul universitar și cel de afaceri. Această colaborare este în favoarea noastră – a USARB-ului, în măsura în care studenții vor obține oportunități mai mari de angajare în câmpul muncii prin această pregătire suplimentară. Totodată, noi vom avea un curriculum universitar mai adecvat cerințelor pieței muncii, iar beneficiarii sau potențialii angajatori, în cazul acesta compania Endava, se va putea implica nemijlocit, din start, în pregătirea viitorilor angajați.”

Veronica Gușan, studentă la Specialitatea Matematică și Informatică: „Acest laborator va deschide noi perspective, atât pentru dezvoltarea profesională, cât și pentru cea individuală, respectiv îmi va oferit posibilitatea să-mi lărgesc orizonturile profesionale în domeniul tehnologiei informaționale. IT-ul este un domeniu unde este foarte important de a aplica în practică toate cunoștințele teoretice pentru a înțelege mai bine funcționalitatea acestui sistem.”

Endava este o companie publică de servicii IT, cu peste 18 ani de experiență în domeniu, lucrând cu unele dintre cele mai cunoscute branduri în industrii ca cea Financiară, Asigurări, Telecomunicații, Media și Tehnologie, Retail și Bunuri de consum.

Endava are 5.573 de angajați în sediile sale din America de Nord, Europa de Vest și centre de livrare în România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Argentina, Uruguay, Venezuela și Columbia.

Alături de investițiile făcute în consolidarea relațiilor de lungă durată cu clienții săi, Endava recunoaște importanța de a oferi angajaților săi oportunități de carieră pline atât de satisfacții cât și de provocări.

În iulie 2018, Endava s-a listat la bursa din New York sub simbolul DAVA. Capitalizarea bursieră a companiei era de 2.03 miliarde de dolari la data de 12 iunie 2019.

Distribuie acest articol