Vizită de studiu la UNATC în cadrul proiectului CONNECT

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ,,I.L. Caragiale” (UNATC) din București, România, a găzduit în perioada 20-26 martie 2022, prima vizita de studiu organizată în cadrul proiectului CONNECT ,,Connecting universities-industry through smart entrepreneurial cooperation and competitive intelligence of students in Moldova, Georgia and Armenia”, nr. de referință.: 617393-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-JP), din cadrul programului Erasmus+, în cadrul căruia USARB este partener. Aplicant al proiectului este Universitatea de Stat din Moldova.

Vizita de studiu   a avut colorit interactiv, derivat din intenția de a consolida capacitatea de a crea, accelera și a susține ideile inovatoare ale studenților antreprenori pentru a promova colaborarea între IIS-industrie cu sprijinul și asistența partenerilor UE.

USARB a fost reprezentată la eveniment de Valentina PRIŢCAN, prorector, dr., conf. univ., coordonator instituțional al proiectului, Viorica CONDRAT, dr., conf. univ. și Eugenia FOCA, asist. univ., membri ai echipei de proiect, în vederea elaborării și predării cursului de formare a competențelor de comunicare „Leadership and Art skills” în cadrul proiectului CONNECT.

Valentina PRIŢCAN, Viorica CONDRAT și Eugenia FOCA au participat în atelierul de discurs public, atelierul dedicat corporalității în mișcare, unde au explorat corpul ca mijloc de comunicare, s-au cunoscut cu reprezentanții societății antreprenoriale studențești, au lucrat în echipă, s-au implicat în exerciții de comunicare și relaționare, au întreținut discuții cu formatorii modulului. În plus, au mai avut loc și o serie de vizite la: Centrul Teatru Educațional ,,Replica”, Hub Cultural Apollo 11, CineTIC, Teatrul Metropolis, ca instituții relevante din perspectiva abilităților artistice, creativității, inteligenței competitive a studenților și industriei creative. Vizita acestor instituții a facilitat înțelegerea specificului artei teatrale și industriei de producției de filme, complementate cu tehnologii digitale performante.

Vizita de studiu la  Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ,,I.L. Caragiale” (UNATC) din București, România a facilitat consolidarea unor competențe, precum: comunicarea verbală, paraverbală, nonverbală, discursul public, consolidarea gestionării emoțiilor și reducerea fricii de expunere, libertatea expunerii publice, capacitățile de interacțiune într-un grup de persoane prin intermediul acțiunilor de sincronizare a percepțiilor interlocutorilor.

Interacțiunea și schimbul de bune practici a fost asigurat de participarea la eveniment a reprezentanților mai multor IÎS și organizații:

Uniunea Europeană:

  • Universitatea Universitatea de Tehnologie din Lappeenranta, Finlanda;
  • Antologie de management din Bulgaria;
  • Universitatea Națională de Teatru și Film „I.L. Caragiale” din România.
  • Universitatea de Științe Aplicate RISEBA din Letonia.

Moldova:

  • Universitatea de Stat din Moldova
  • Universitatea Agrară de Stat din Moldova;
  • Academia de Teatru, Muzică si Arte Plastice;
  • Universitatea Tehnică a Moldovei;
  • Universitatea de Stat „Alecu Ruso” din Bălți;
  • ONG „Impuls”.

Armenia:

  • Universitatea de Statde Limbi și Științe Sociale „ Brusov” din Erevan;
  • Universitatea de Stat din Vanadzor;
  • ONG ,,Creativity”.

Georgia:

  • Universitatea de Stat Ilia din Tbilisi;
  • Universitatea de Stat de Teatru și Film „Shota Rustaveli” din Tbilisi.
  • Universitatea de Tehnologie din Lappeenranta, Finlanda

Vizita de studii a fost organizată de Raluca Elena DRĂGAN, în parteneriat cu reprezentanți ai UNATC și managerul de proiect Elena SIMCIUC.

Experiența și cunoștințele dobândite în timpul vizitei de studiu vor sta la baza unui raport comun de constatări.

Mai multe detalii despre CONNECT găsiți pe pagina oficială a proiectului: http://connecterasmus.com/

Pagina USARB a proiectului CONNECT: https://usarb.md/connect/

Distribuie acest articol