Programul de Burse Stefan Banach!

Ambasada Republicii Polone la Chișinău are onoarea de a informa, că Agenția Națională pentru Schimb Academic a anunțat concursul de selecție pentru Programul de burse”Stefan Banach”.

Acest program își propune să susțină dezvoltarea socio-economică a țărilor în curs de dezvoltare prin creșterea nivelului de instruire și calificare profesională a cetățenilor. Este al  doilea an al programului fondat pe baza programelor de burse combinate anterior –,,Ignacy Łukasiewicz” și ,,Stefan Banach”, fiind o inițiativă comună a Ministerului Afacerilor Externe al RP și a Ministerului Educației și Științei al RP implementată în cadrul Programului polonez de asistență pentru dezvoltare.

Oferta de burse în cadrul programului este adresată următoarelor țări: Albania, Angola, Argentina, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Muntenegru, Etiopia, Filipine, Georgia, India, Indonezia, Irak, Iran, Iordania, Kazakhstan, Kenya, Columbia , Kosovo, Liban, Macedonia de Nord, Mexic, Moldova, Nigeria, Palestina, Peru, Africa de Sud, Senegal, Serbia, Tanzania, Tunisia, Ucraina, Uzbekistan, Vietnam.

Programul oferă cetățenilor străini posibilitatea a face studii (de nivelul II) în domeniile științelor tehnice și inginerești, agriculturii, precum și științe naturale și exacte la universitățile din subordinea Ministerului Educației și Științei al RP.

Cetăţenii ţărilor Europei, Caucazului de Sud şi Asiei Centrale au posibilitatea de a studia şi în domeniul ştiinţelor umaniste şi sociale, cu excepţia studiilor filologice în domeniul limbii materne a ţării de origine a beneficiarului. De asemenea, este posibilă participarea la un curs pregătitor care precedă studiile în Polonia sau la un curs de vară de limbă și cultură poloneză.

Candidații interesați să participe la program trebuie să depună o cerere în limba polonă sau engleză prin intermediul sistemului TIC NAWA: https://programs.nawa.gov.pl/login   până la 31 martie 2022, ora 15.00. Rezultatele concursului vor fi anunțate până la 15 iulie 2022.

Informații detaliate, împreună cu regulamentul programului sunt publicate pe site-ul:  https://nawa.gov.pl/studenci/studenci-zagraniczni/program-stypendialny-im-stefana-banacha/ogloszenie

 

Distribuie acest articol