MASA ROTUNDĂ

RĂZBOIUL DE PE NISTRU: ISTORIE ȘI MEMORIE

În data de 31 martie 2022, în cadrul Facultății de Drept și Științe Sociale a fost desfășurată masa rotundăRăzboiul de pe Nistru: istorie și memorie”, moderată de dr., conf. univ. Virgiliu Bîrlădeanu.

Masa rotundă a fost dedicată tristei aniversări de trei decenii de la începutul conflictului armat de pe Nistru și a pus în discuție comunicările prezentate de Mihai Crudu, student, anul III, specialitatea Istorie și Educație Civică, cu titlul „Războiul de pe Nistru în memoriile generalului Ion Costaș” și de Valentina Antoci, studentă, anul IV, specialitatea Istorie și Educație Civică, cu titlul „Instituțiile școlare cu studierea în grafia latină din stânga Nistrului – exemplu de demnitate și rezistență.

Evenimentul a fost organizat de Catedra de Științe Socioumane și Asistență Socială în parteneriat cu Centrul de Excelență Institutul Pro Memoria, USM; realizat în cadrul Proiectului internațional de cooperare „Dezvoltarea studiilor de istorie recentă pentru consolidarea societății civile și reconcilierea memoriei pe ambele maluri ale râului Nistru”, susținut de Programul Dezvoltării Democrației și Cooperării al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania.

Proiectul își propune să contribuie la consolidarea culturii europene a memoriei în cadrul societății din Republica Moldova prin diseminarea cunoștințelor istorice și promovarea valorilor democratice prin schimb de bune practici între Lituania și Republica Moldova.

 

 

Distribuie acest articol