În data de 15 aprilie 2022, Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi, în colaborare cu Compania germană DRÄXLMAIER Bălți şi Zona Economică Liberă Bălţi, au facilitat salubrizarea și înverzirea spațiilor prin inițiativa GREEN DAYS!
Acțiunile de înverzire au vizat teritoriile Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi și ale Centrului de plasament temporar a copiilor în situație de risc „Drumul spre casă” din mun. Bălți, iar cele de salubrizare – Parcul ,,Selecția” și Lacul Comsomolist din mun. Bălți.
Evenimentul a fost organizat de către administrația USARB, Compania germană DRÄXLMAIER Bălți şi Zona Economică Liberă Bălţi, cu implicarea nemijlocită a domnului Anatolie Ceban, prorector pentru activitatea administrativ-gospodărească, Ina Ciobanu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Reale, Economice si ale Mediului, Stanislav Stadnic, șef catedră, Serghii Volodimir Rogovschii, conferențiar la Catedra de grădinărit peisagistic din cadrul Universității Agrare Naționale din Bila Țerkva, Ucraina, beneficiar de stagiu de mobilitate în USARB, Veronica Zugrav, metodist FȘREM, Elvira Guranda, prodecan al Facultății de Litere, Lina Cabac, asistent universitar, Facultatea de Litere, Aliona Brițchi, dr., conf.univ., FȘEPA, Olga Jacota-Dragan, șef catedră, Cristina Crudu, asistent universitar, FDȘȘ, Lucia Covalciuc, profesoară la Colegiul Pedagogic ,,Ion Creangă” din Bălți, alți colaboratori și studenți ai Universității.
Mai mult de 200 de studenți ai USARB, elevi ai Colegiului Pedagogic ,,Ion Creangă” din Bălți, elevi ai ȘP nr.5, cadre didactice, instructori, colaboratori ai USARB și Companiei DRÄXLMAIER Bălți, au participat la acest eveniment.
Gratitudine Companiei germane DRÄXLMAIER Bălţi, Zonei Economice Libere Bălţi, partenerilor sponsorilor, colaboratorilor, studenților și voluntarilor, pentru susținerea inițiativei GREEN DAYS, dorința de a face lucruri bune și contribuție la activități de salubrizare, amenajare și plantare a arborilor și arbuștilor!
Mai multe fotografiile aici
 
 
 
 
 
Distribuie acest articol