USARB va beneficia de alocații de circa 40 de milioane de lei pentru investiții în infrastructură și dezvoltarea programelor de studii

Prim-ministra, Natalia Gavrilița, a declarat în debutul ședinței de guvern, care are loc azi la Bălți, că Universitatea de Stat „Alecu Russo” va beneficia de indemnizații de circa 40 de milioane de lei. Banii vor fi alocați pentru investiții în infrastructură și dezvoltarea programelor de studii. 

„Bălțiul este un centru regional major din nordul Moldovei și este un oraș cu un potențial enorm care are nevoie de mai multă atenție din partea autorităților centrale. Avem planuri enorme de investiții în universitate în anii viitori. În cadrul procesului de modernizare a învățământului superior, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți a participat la competiția de propunere a proiectelor și în urma evaluării acestora universitatea va putea obține alocații de circa 40 de milioane de lei pentru investiții în infrastructura universitară și dezvoltarea programelor de studii. 

Totodată, în contextul finanțării complementare a instituțiilor de învățământ superior din bugetul de stat, Ministerul Educației și Cercetării va aloca circa 6,5 milioane de lei pentru dotarea Centrului de inovare și transfer tehnologic din cadrul universității. Acest proiect se află pe ultima sută de metri de dare în exploatare și sperăm ca acest Centru să devină un punct de atracție pentru domeniile învățământ și atragerea de investiții”, a declarat Natalia Gavrilița.

Distribuie acest articol