Ziua Europeană a Limbilor/  Europäischer Tag der Sprachen

📍Studenții Facultății de Litere, specialitatea Limbi străine. Limba germană și limba engleză și cadrele didactice au marcat în data de 26 septembrie 2022 – Ziua Europeană a Limbilor/  Europäischer Tag der Sprachen.

📌Evenimentul a fost organizat de șefa Catedrei de filologie engleză și germană, conf. univ., dr. Oxana Chira și este planificat în agenda activităților din cadrul  Centrului didactic de resurse în educația interculturală USARB, fondat în baza proiectului „Promovarea şi dezvoltarea educaţiei interculturale (EIC) în  formarea inițială a cadrelor didactice”, coordonator local conf. univ., dr. Tatiana Șova.

📎În cadrul atelierului de lucru, participanții au pus accent pe importanța valoroaselor achiziții lingvistice, pe dialogul intercultural, pe jocuri educative, pe curiozități lingvistice etc. Profesorii Catedrei de filologie engleză și germană  au fost implicați într-un exercițiu comun și intervievați de studenți vizavi de limbile pe care le cunosc. Studenții au completat cunoștințele lingvistice, conștientizând necesitatea învățării limbilor străine pentru a beneficia de un viitor axat pe valorile europene.

📍Educația interculturală, diversitatea lingvistică, promovarea valorilor europene și încurajarea învățării limbilor străine pe tot parcursul vieții,  multilingvismul în societate, portretul limbilor prezentat de participanți, istoria limbilor, tradițiile și cultura au constituit elementele esențiale în dialogul studenților de astăzi și cheia succesului de mâine.

 

📚La finele evenimentului studenții s-au ales cu o carte în limba germană din biblioteca personală a dnei Oxana Chira, o tradiție pornită de la evenimentul “O carte pentru Tine! Ein Buch für Dich!“ (2019).

Mai multe fotografii aici

Distribuie acest articol