PILOTAREA STUDIILOR BAZATE PE MUNCĂ ÎN CADRUL PROIECTULUI WBL4JOB

La data de 10 noiembrie 2022, în cadrul proiectului Erasmus +, CBHE, “Introducing work-based learning in higher education systems of Armenia and Moldova for better employability of graduates” (WBL4JOB)  a început pilotarea învățământul bazat pe muncă pentru primul grup de studenți de la specialitățile economice ale Facultății de Științe Reale, Economice și ale Mediului. Sesiunea de pilotare, promovată de directorul filiale BC Moldinconbank, Bălți, dr. Iurie Beșliu, a însemnat pentru studenți acumularea de noi cunoștințe practice în domeniul financiar-bancar, cunoașterea specificului de activitate și legislației instituțiilor financiar-bancare, analiza diagnostic al situației financiare și perspectivelor de dezvoltare a băncii gazdă, precum deschiderea de noi orizonturi în profesie și posibilități de angajare în câmpul muncii.

În anul academic 2022-2023, cca 50 de studenți de la specialitățile Contabilitate, Finanțe și Bănci și Business și Administrare vor beneficia de mai multe sesiuni de training și informare, promovate în incinta băncilor comerciale, partenere ale Universității de Stat Alecu Russo din Bălți, pentru acumularea experienței practice, realizarea proiectelor de cercetare și angajarea ulterioară în sistemul financiar-bancar.

Pilotarea studiilor, bazate pe muncă la specialitățile economice, are drept scop elucidarea necesității și beneficiilor implementării studiilor duale în învățământul superior, modernizarea programelor de învățământ existente și deschiderea programelor noi pentru studii duale în vederea pregătirii unor specialiști calificați în domeniul economic.

Mai multe detalii despre proiectul WBL4Job găsiți pe pagina oficială a proiectului: https://wbl4job.com/ și pagina USARB a proiectului: https://usarb.md/wbl4job/

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol