Studenții de la specialitatea Limbi străine: Limba germană și limba engleză, 

au descoperit Limbajul mass-media german în ziarele aduse din Germania

În data de 3 februarie 2023, studenții de la specialitatea Limbi străine: Limba germană și limba engleză, anul III, au avut ocazia să cunoască despre Limbajul mass-media german, în cadrul unui atelier  promovat de Oxana Chira, conf. univ., dr. la  Catedra de filologie engleză și germană.

Scopul orei de laborator a avut drept obiectiv formarea la studenți a competenţelor  profesionale de interacţiune cu sursele informaționale germane, de a verifica şi redacta informațiile care provin din aceste surse.

Studenții au fost familiarizați cu limbajul mass-media din Germania și cu stilul jurnalistic din ziarele Express, Bild, WDZ, Rheinische Post etc. Studenții au avut șansa să lucreze cu ziarele actuale publicate în Germania, să dezvolte abilități de analiză și gândire critică, să conștientizeze importanța ziarelor în societate și să analizeze stilistica limbajului mass-media german. Totodată studenții au lucrat creativ în diferite grupuri, selectând știrile pe diferite domenii, care ulterior au fost formatate și prezentate. Într-o societate dominată de mass-media, atât profesorii cât și studenții au funcția de structurare și sistematizare a informației.

Acest material este realizat în cadrul Campaniei de popularizare a profesiilor #ProfesiaMea_ViitorulMeu lansată de Centrul de ghidare în carieră și relații cu piața muncii din cadrul USARB.

Distribuie acest articol