La USM a fost lansat proiectul MEDIA – Consolidarea calității educației online în instituțiile de învățământ superior din Moldova și Armenia

În perioada 14-17 martie 2023, Universitatea de Stat din Moldova a găzduit evenimentul de lansare a proiectului MEDIA – Consolidarea calității educației online în instituțiile de învățământ superior din Moldova și Armenia, cofinanțat de Comisia Europeană, programul Erasmus+.

La eveniment au participat reprezentanții consorțiului format din 13 organizații din Moldova, Armenia, Germania, Finlanda, Letonia: Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți, Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova, ONG „Impuls”, Universitatea de Stat din Vanadzor, Armenia, Universitatea de Stat Brusov, Armenia, Universitatea Națională Politehnică din Armenia, Ministerul Educației, Cercetării, Culturii, Tineretului și Sportului din Armenia, ONG „Creativity”, Armenia, FHM, Bielefeld, Germania, LUT University, Finlanda, RISEBA, Riga, Letonia, precum și reprezentanții Oficiilor Naționale Erasmus+ din Moldova și Armenia.

La evenimentul de deschidere au participat manageri ai universităților și organizațiilor din consorțiul universitar, reprezentanții Ministerelor de resort din Moldova și Armenia, coordonatorii Oficiilor Naționale Erasmus+ din Moldova și Armenia.

Doamna dr. Elena Simciuc, manager al proiectului MEDIA, a realizat o prezentare exhaustivă a proiectului, a realizat o prezentare a impactului noului proiect asupra educației online și a beneficiilor pe care le va aduce atât pentru mediul academic, precum și pentru societate.

Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți a fost reprezentată la eveniment de către Valentina Prițcan, dr., conf. univ., coordonator de proiect, și Viorica Cebotaroș, dr., conf. univ., membru a echipei de proiect. Programul evenimentului a fost unul consistent și a facilitat discutarea aspectelor legate de managementul proiectului, activitățile de diseminare și exploatarea a rezultatelor acestuia, asigurarea calității livrabilelor, crearea canalelor de comunicare. Liderii pachetelor de lucru au prezentat conținutul, termenii de realizare și planificarea activităților la fiecare etapă de dezvoltare.

Participanții la evenimentul de lansare a proiectului MEDIA au beneficiat de un tur al Universității de Stat din Moldova, precum și vizite la centrul MEDIACOR și la centrul TEKWILL.

Evenimentul de lansare a proiectului Erasmus+ MEDIA – Consolidarea calității educației online în instituțiile de învățământ superior din Moldova și Armenia are o importanță deosebită pentru informarea, planificarea și consolidarea parteneriatului, precum și pentru înțelegerea importanței atingerii obiectivului proiectului, care constă în promovarea dezvoltării sistemelor naționale de învățământ din Moldova și Armenia privind predarea și învățarea online, în scopul sprijinirii reformelor prin crearea unor condiții cadru personalizate, instrumente practice și facilități capabile să multiplice efectele de lungă durată pentru atingerea calității pe termen scurt și lung a educației online asincrone și sincrone.

Proiectul „Consolidarea calității educației online în instituțiile de învățământ superior din Moldova și Armenia” – MEDIA, este un proiect din cadrul programului ERASMUS+ Consolidarea Capacităților în instituțiile de învățământ superior,  implementat de Universitatea de Stat din Moldova, în calitate de coordonator,  împreună cu alți 12 parteneri din Finlanda, Germania, Letonia, Moldova și Armenia, în perioada anilor 2023-2027.

 

Distribuie acest articol