Mobilități academice la Universitatea din Volda, Norvegia, 2023!

Dan Cojocari, student al Facultății de Litere a USARB, realizeză un stagiul de mobilitate internațională de credite la Universitatea din Volda, Norvegia, cu suportul programului Erasmus+!

Dan Cojocari a împărtășit primele impresii despre mobilitate: ,,Experiența mea ca exchange student la Universitatea din Volda, Norvegia, este una incredibilă, care mi-a oferit oportunități noi de învățare și dezvoltare. Am avut ocazia să-mi fac noi prieteni, cât nativi, atât și studenți din alte țări, shout-out către: Matias (Norway), Luca (Germany), Mark (Germany), Senad (Albania) și Hillary (Kenya).

Primul lucru care m-a copleșit sosind în Volda este desigur natura, datorită reliefului muntos. Am fost impresionat de frumusețea landsape-ului și de simplitatea locuitorilor. Cu timpul am început să învăț mai multe despre stilul de viață norvegian.

Programul de studiu la Universitatea din Volda este unul foarte diferit, punând accent mai mult pe lucru individual decât lucru în sala de clasă. Cu toate acestea, Canvas, platforma de invățare utilizată de universitate este foarte comodă: poți găsi toate materialele menționate în clasă și chiar mai mult pentru lucrul suplimentar, la fel și lista de cărți necesare pentru fiecare unitate de curs, tema pentru acasă etc. La fel, am avut oportunitatea de a participa în activități extracurriculare, cum ar fi: secția de Volleyball, sala de antrenament Family Sports Club, secția destinată pentru hiking etc.

Ca un wrap up, experiența mea ca student de schimb în Volda este una de neuitat, care m-a ajutat să-mi dezvolt abilitățile lingvistice, în special comunicarea în limba engleză. Sincere mulțumiri doamnei Prițcan Valentina pentru oportunitatea oferită. Recomand programul de schimb studențesc Erasmus+ tuturor studenților.”

Distribuie acest articol