Mobilități academice la Universitatea din Volda

Iana Școlnic, studentă a Facultății de Litere, USARB, realizează un stagiul de mobilitate internațională de credite la Universitatea din Volda, Norvegia, cu suportul programului Erasmus+!

Iana Școlnic a împărtășit primele impresii despre mobilitate: ,,Al doilea semestru în programul Erasmus+ îl promovez la Universitatea din Volda, Norvegia. În ciuda faptului că acest orășel se află destul de departe de alte centre majore, m-a cucerit prin frumusețe și atmosfera liniștită. Procesul de învățare susține independența studentului, deoarece activitatea de învățare este concentrată anume pe munca individuală, ceea ce permite să descoperim subiecte foarte interesante pentru studiu. Tot felul de platforme de învățare ajută în acest sens, precum și biblioteca extinsă a universității. Procesul educațional reunește tineri și tinere de pe diferite meridiane. Astfel,  am avut ocazia să fac cunoștință cu studenți din diferite țări ale Europei și nu numai. Timpul liber îl investesc într-o varietate de evenimente studențești: seri culturale, karaoke, discoteci, quiz-uri, filme și altele. Studenții se mai adună și pentru hiking, plimbări, seri tematice sau doar întâlniri simple. Personal, mi-au plăcut serile culturale, deoarece a fost foarte interesant să ascult informație nouă despre cultura diverselor țări.

Orașul Volda este foarte frumos, este situat în centrul unui inel de munți. Chiar și din fereastră se deschide o priveliște deosebită a minunilor naturale. Am avut noroc să văd și aurora boreală, care nu poate fi comparată cu nici o fotografie. Acest oraș este locul perfect pentru a practica sport. De exemplu: schi, alpinism, hiking și surfing.

Ca o scurtă concluzie, experiența mea în Norvegia a devenit o nouă descoperire, fiindcă fiecare țară are farmecul ei. Sunt mulțumită de tot și mă bucur că am avut șansa să folosesc această oportunitate!”

Distribuie acest articol