𝑰𝒏𝒗𝒊𝒕𝒂𝒕̗𝒊𝒆 𝒅𝒆 𝒑𝒂𝒓𝒕𝒊𝒄𝒊𝒑𝒂𝒓𝒆 𝒍𝒂 𝑭𝒐𝒓𝒖𝒎𝒖𝒍 𝑭𝒐𝒓𝒎𝒂̆𝒓𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒔̗𝒊 𝑨𝒏𝒈𝒂𝒋𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒂̆𝒕̗𝒊𝒊 𝒇𝒓𝒂𝒏𝒄𝒐𝒇𝒐𝒏𝒆, 𝒆𝒅𝒊𝒕̗𝒊𝒂 𝒂 𝑰𝑰-𝒂

Biroul Național al Agenției Universitare a Francofoniei în Republica Moldova invită comunitatea academică francofonă din cadrul USARB să participe la cea de-a doua ediție a Forumului Formărilor și Angajabilității francofone. Evenimentul va avea loc în incinta Palatului Republicii, în perioada 27-28 aprilie, orele 13.00 – 17.00.

Forumul va reuni reprezentanți ai universităților francofone membre ale Agenției Universitare a Francofoniei în Republica Moldova, instituțiilor de învățământ preuniversitar cu profil francofon, companiilor franceze/francofone din țară, precum și invitați internaționali din spațiul universitar francofon. 

Organizatorii evenimentului – Biroul Național al Agenției Universitare a Francofoniei în Republica Moldova (AUF- Moldova), Alianța Franceză din Moldova, Camera de Comerț și Industrie Franța Moldova și Clasele bilingve francofone – vor da întâlnire publicului larg lângă standurile care vor fi expuse în holul Palatului Republicii și, mai ales, în cadrul acțiunilor incluse într-un vast program cu participarea actanților din sfera educațională și a reprezentanților mediului de afaceri, care înglobează varii activități interactive : ateliere tematice, mese rotunde, cafenea francofonă ș.a.  

Scopul evenimentului este de a promova învățământul în limba franceză și formările francofone din cadrul universităților membre ale AUF, și de a încuraja inserția profesională a tinerilor prin crearea unui dialog direct și eficient cu întreprinderile cu capital francez sau francofon din Republica Moldova. 

Forumului formărilor și angajabilității francofone oferă tinerilor posibilitatea de a participa la ateliere practice pentru a descoperi filierele universitare francofone care pregătesc specialiști francofoni în diverse domenii : drept, tehnologii informaționale, tehnologii alimentare, medicină, relații economice internaționale, traducere, pedagogie/filologie franceză. În cadrul evenimentului se vor organiza mese rotunde dedicate consolidării angajabilității tinerilor din Republica Moldova cu participarea experților din comunitatea francofonă națională și internațională, unde participanții vor afla de la specialiști din diverse domenii de activitate despre oportunitățile de realizare a studiilor în limba franceză în spațiul francofon, noutățile de pe piața muncii și competențele căutate de către angajatori, avantajele cunoașterii limbii franceze pentru a deveni competitiv în câmpul muncii. 

Evenimentul este organizat cu sprijinul Ambasadei Franței în Republica Moldova, inițiativa fiind salutată de Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova.  

Limbile de comunicare ale Forumului: franceză și română.  

Sunteți așteptați la adresa : str. Maria Cebotari nr.16, Chișinău, Palatul Republicii.

Descoperiți imagini video de la prima ediție a Forumului : https://youtu.be/YC8N2LG5ueA

Pentru mai multe detalii, consultați pagina evenimentului : https://fb.me/e/FrnI7on4

Distribuie acest articol