Doamna Natalia GAȘIȚOI, rectorul USARB a fost gratificată cu ordinul „Crucea Bălțeană”

În data de 18 mai 2023 doamna Natalia GAȘIȚOI, rectorul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, a fost gratificată de către PS ANTONIE, Episcopul de Bălți, cu cea mai înaltă distincție pentru mireni a Episcopiei de Bălți, ordinul „Crucea Bălțeană”, în semn de aleasă prețuire pentru susținerea unei bune colaborări între USARB și Episcopia de Bălți , cât și pentru promovarea activă a valorilor creștine și românești în spațiul Basarabean. Evenimentul a avut loc în cadrul Conferinței Științifice „CENTENARUL EPISCOPIEI HOTINULUI (ACTUALA EPISCOPIE DE BĂLȚI) 1923–2023” organizată de către Episcopia de Bălți, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Asociația Istoricilor „Alexandru Moșanu” din Republica Moldova, Muzeul de Istorie și Etnografie din Bălți și Asociația „Visarion Puiu”. În cadrul aceluiași eveniment au fost gratificați și dl. Anatol PETRENCU, prof. univ., dr. hab., Președintele Asociației Istoricilor „Alexandru Moșanu” din R. Moldova, doctor Honoris Causa USARB; dna Silvia GROSU, dr. conf., Departamentul de comunicare și teoria informării, Universitatea de Stat din Moldova; dna Maria ISAEV, cercetător științific.

Pe parcursul ultimilor cinci ani Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți are o frumoasă colaborare cu Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei în domeniile științific, spiritual-valoric și cultural. Episcopia de Bălți susține continuu comunitatea academică USARB prin diverse acțiuni în care sunt implicați profesori, bibliotecari, studenți, elevi; la fel, studenții USARB beneficiază și de patru burse „Visarion Puiu”. Anual sunt organizate două concursuri regionale la Istoria românilor, un recital de poezie și multiple conferințe științifice, mese rotunde, prezentări de carte, activități cultural-artistice.

Comunitatea academică a Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi Vă adresează felicitări cordiale pentru apreciere și performanță, mult stimată doamnă rector Natalia GAȘIȚOI!



Distribuie acest articol