Noi parteneriate și relații de colaborare au fost discutate  între Universitatea de Stat ,,Alecu Russo din Bălți și Ambasada Japoniei în Republica Moldova

În cadrul vizitei la Bălți a ES, Ambasadorul Japoniei la Chișinău, Yoichiro YAMADA,  a avut o întâlnire cu administrația universității.

În cadrul întâlnirii s-au discutat posibilități de colaborare academică și științifică, axate pe implementarea unor proiecte și activități comune, dar și asigurarea continuițății în desfășurarea prelegerilor publice, precum și dezbateri pe subiecte de actualitate și perspectivă pentru comunitatea academică bălțeană.

Amintim, că în data de 18 octombrie a.c., ES, Ambasadorul Japoniei la Chișinău, Yoichiro YAMADA a susținut, în premieră, o prelegere publică la Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți.

La eveniment au participat studenți, dar și elevi ai Colegiului Pedagogic ,,Ion Creangă” și Liceul Republican ,,Ion Creangă” din Bălți,  având posibilitatea inedită de a cunoaște importanța relațiilor internaționale și economice asistând la prelegerea publică „Globalizarea: Evoluție și Perspective”.

Distribuie acest articol