Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Excelența Sa, Kent D. LOGSDON, a susținut, o prelegere publică la Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți.

În data de 2 noiembrie a.c., studenții bălțeni, dar și elevi ai Colegiului Pedagogic ,,Ion Creangă”, au avut posibilitatea inedită de a cunoaște mai multe lucruri despre cooperarea dintre SUA și R. Moldova la prelegerea publică „𝑅𝑒𝑙𝑎𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑖̂𝑛𝑡𝑟𝑒 𝑆𝑡𝑎𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑈𝑛𝑖𝑡𝑒 𝑎𝑙𝑒 𝐴𝑚𝑒𝑟𝑖𝑐𝑖𝑖 𝑠̦𝑖 𝑅𝑒𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐𝑎 𝑀𝑜𝑙𝑑𝑜𝑣𝑎: 𝐶𝑜𝑜𝑝𝑒𝑟𝑎̂𝑛𝑑 𝑖̂𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑒𝑑𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑢𝑛𝑢𝑖 𝑣𝑖𝑖𝑡𝑜𝑟 𝑑𝑒𝑚𝑜𝑐𝑟𝑎𝑡𝑖𝑐, 𝑝𝑟𝑜𝑠𝑝𝑒𝑟 𝑠̦𝑖 𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟”.

Ambasadorul a ținut să menționeze că informarea tinerilor despre colaborarea Statelor Unite ale Americii și țara noastră are obiectivul să construiască conexiuni între oameni.  

KENT D. LOGSDON, Ambasadorul SUA în Republica Moldova: „Noi vom continua să ajutăm Moldova prin programe ca un partener de dezvoltare și, de asemenea, modul în care putem ajuta Moldova este de a construi conexiuni între oameni. Aș vrea să fiu sigur că studenții de aici cunosc această istorie și lucrurile realizate pentru a aduce împreună poporul moldovenesc și cel american.”

De asemenea, rectorul USARB, a oferit o scrisoare de gratitudine ES, Kent D. LOGSDON, pentru contribuția substanțială la dezvoltarea și consolidarea învățământului superior, precum și suportul oferit țării noastre și Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți prin intermediul diverselor proiecte și programe.

Prelegerea a fost susținută cu scopul de a înțelege mai bine colaborarea și parteneriatul dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii.

Distribuie acest articol