Ambasadoarea Republicii Federale Germania (RFG) în Republica Moldova, Excelența SA Margaret Uebber a vizitat Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți

Rectorul USARB, conf. univ., dr. Natalia Gașițoi a avut astăzi, 31 ianuarie 2024, o întrevedere cu Excelența Sa Margret Uebber, Ambasadoarea Extraordinară și Plenipotențiară a Germaniei în Republica Moldova, aceasta fiind prima vizită a Excelenței Sale la Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți.

În cadrul întâlnirii au fost puse în discuție subiecte care vizează domeniile de cercetare și  elaborarea și implementarea  proiectelor comune.

Rectorul USARB, conf. univ., dr. Natalia Gașițoi i-a mulțumit diplomatului german pentru suportul și contribuția Germaniei prin diverse programe și burse pentru studenți, precum și la dezvoltarea sistemului învățământului dual (proiect implementat cu succes de Colegiul Pedagogic Ion Creangă din cadrul USARB și compania germană DRÄXLMAIER Group).

Conf. univ., dr. Oxana Chira, șefa Catedrei de filologie engleză și germane, a menționat despre colaborarea dintre USARB și Serviciul German de Schimb Academic DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) și Goethe-Institut, care este cel mai activ promotor al limbii și culturii germane în Republica Moldova.

La rândul său, ambasadoarea Margret Uebber a menționat că USARB rămâne un partener important în dezvoltarrea parteneriatelor dintre companiile germane și cele din Republica Moldova, oferind astfel noi oportunități de dezvoltare a economiei. “Vom susține în continuare consolidarea cooperării Universității din Bălți cu instituțiile de învățământ superior din Germania, formarea continuă a cadrelor didactice, deschiderea şi cooperarea academică internaţională.”, a menționat Excelența Sa Margret Uebber.

De asemenea,  a fost  reiterat necesitatea de a susține studierea limbii germane în rândul tinerilor, precum și modernizarea și dezvoltarea în continuare a învățământului superior.

Întrevederea a constituit un bun prilej pentru schimb de opinii şi informații privind proiectele realizate la nivel bilateral,  confirmândt disponibilitatea de a identifica noi proiecte de dezvoltare pe domeniile de competență, care vor fi realizate cu eforturi comune.

În cadrul vizitei sale la Bălți, Excelența Sa Margret Uebber, s-a întâlnit cu profesorii de limbă germană din cadrul Catedrei de filologie engleză și germane, mulțumindu-le pentru efortul continuu în promovarea valorilor și culturii germane.

 

 

Distribuie acest articol