Suntem încântați să vă anunțăm, că în data de 23 martie 2024, Catedra de matematică și informatică a organizat ediția a X-a a concursului de informatică „Aspirații informatice – 2024” pentru elevii claselor a IX – XII.

La concurs au participat 72 de elevi din diferite clase, reprezentând instituțiile de învățământ din Edineț, Drochia, Fălești, Bălți, Șoldănești, Soroca, Florești, Rîșcani, Sîngerei.

Rezultatele Concursului de informatică „Aspirații informatice – 2024”, ediția a X-a, vor fi anunțate în cadrul evenimentului Ziua porților deschise din data de 19 aprilie 2024.

La deschiderea evenimentului cu un mesaj de salut au intervenit:

  • Natalia GAȘIȚOI, dr., conf. univ., rectorul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți,
  • Ina CIOBANU, dr., conf. univ., decana Facultății de Științe Reale, Economice și ale Mediului,
  • Vitalie ȚÎCĂU, asist. univ., șeful Catedrei de matematică și informatică.

Cadrele didactice, mentori ai echipelor de elevi, au avut ocazia să participe la următoarele 2 evenimente, organizate la CITT Nortek:

  • Hack your Linux like a PRO, seminarul educativ despre utilizarea avansată a sistemului de operare Linux, pregătit de partenerii noștri de la Orange.
  • Bălți Java Group MeetUP, un eveniment incitant cu discursuri inspiraționale și networking productiv cu reprezentanții companiilor IT: Endava, Pentalog, AmSoft, Ultra, ICD Soft, FiloSoft.

Mulțumiri alese partenerilor noștri!

Cu aportul vostru reușim să susținem efortul multor tineri de a învăța, de a deveni specialiști onești și utili societății noastre!

 

Distribuie acest articol