În data de 30 martie 2024, sub egida Catedrei de matematică și informatică a Facultății de Științe Reale, Economice și ale Mediului, USARB, pentru profesorii de matematică a fost organizat seminarul metodic „Instruirea diferențiată în matematică: probleme și soluțiiˮ, formator: doamna Liubov Zastînceanu, dr. în pedagogie, conf. univ.

La seminar au participat 35 de profesori din diferite localități ale Moldovei: Căușeni, Râșcani, Glodeni, Bălți, Drochia, Edineț, Ocnița, Fălești, Florești, Sîngerei, Soroca, Telenești, Ungheni. Majoritatea participanților au fost profesori cu experiență, cu grad didactic întâi sau superior, care și-au adus discipolii la Concursului de rezolvare a problemelor de matematică în memoria proeminentului matematician Valentin Belousov, ediția a XIV-a.

Formatorul seminarului metodic, doamna Liubov Zastînceanu, a pregătit un format mai neobișnuit al activității, care a rezultat din evaluarea nivelului inițial de pregătire al profesorilor. Participanții au fost organizați în grupuri și au realizat pe parcursul seminarului diferite activități, dedicate specificului realizării unei instruiri diferențiate la matematică.

La final, participanții au menționat utilitatea seminarului și necesitatea realizării instruirii diferențiate la matematică ori de câte ori este posibil. Formatorului i-au fost aduse sincere mulțumiri pentru seminarul organizat și materialele didactice din cadrul acestuia.

 

Distribuie acest articol