Matematica, regina tuturor științelor, a adunat cei mai buni elevi

din nordul Republicii Moldova

În data de 30 martie 2024 s-a desfășurat ediția a XIV-a a Concursului de rezolvare a problemelor de matematică în memoria proeminentului matematician Valentin Belousov, organizat de Catedră de matematică și informatică a Facultății de Științe Reale, Economice și ale Mediului, Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți.

La concurs au participat 130 elevi (clasa X – 50, clasa XI- 53, clasa XII – 27 elevi) ai claselor liceale din raioanele de nord ale țării: Edineț, Ocnița, Sîngerei, Soroca, Fălești, Drochia, Rîșcani, Ungheni, m. Bălți.

Concursul a fost organizat cu un suport considerabil din partea studenților, 20 de voluntari din cadrul programelor de studii Matematică si informatica, Tehnologia informației și Informatică s-au implicat activ în toate aspectele de pregătire a evenimentului.

Rezultatele Concursului de rezolvare a problemelor de matematică în memoria proeminentului matematician Valentin Belousov, ediția a XIV-a, vor fi anunțate în cadrul evenimentului Ziua porților deschise din data de 19 aprilie 2024.

La deschiderea evenimentului cu un mesaj de salut au intervenit:

  • Natalia GAȘIȚOI, dr., conf. univ., rectorul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți,
  • Ina CIOBANU, dr., conf. univ., decana Facultății de Științe Reale, Economice și ale Mediului,
  • Vitalie ȚÎCĂU, asist. univ., șeful Catedrei de matematică și informatică.

Cadrele didactice, mentori ai echipelor de elevi, au avut ocazia să participe la seminarul metodic Instruirea diferențiată la matematică: probleme și soluții, formator: Liubov Zastînceanu, doctor în pedagogie, conf. univ.

Mulțumiri alese partenerilor noștri!

DRÄXLMAIER Group Moldova

ICD Soft Dev

Tekwill Bălți

Moldova Innovation Technology Park

USAID Moldova

UK in Moldova – British Embassy Chisinau

Embassy of Sweden in Chisinau

Cu aportul vostru reușim să susținem efortul multor tineri de a învăța, de a deveni specialiști onești și utili societății noastre!

 

 

 

Distribuie acest articol