Circa 30 de tineri absolvenți de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Colegiul Pedagogic „Ion Creangă” din Bălți, au participat la o sesiune de informare organizată astăzi, 24 aprilie, de CNSM și Fundația Friedrich Ebert Stiftung Moldova în cadrul proiectului „Drepturile tinerilor la locul de muncă”.

Prezentă la activitate, Lilia Franț, vicepreședinta CNSM a comunicat despre obiectivele proiectului „Drepturile tinerilor la locul de muncă”. Vicepreședinta CNSM a discutat cu tinerii probleme cu care se confruntă în procesul de încadrare în câmpul muncii, activitatea mișcării sindicale, și accentuat importanța familiarizării acestora cu drepturile pe care le au în procesul de angajare în câmpul muncii și în relațiile de muncă.

În dialog cu tinerii, Sergiu Suruceanu, expert în cadrul proiectului „Drepturile tinerilor la locul de muncă”, a informat despre aspecte legate de conținutul contractului individual de muncă, ce reprezintă contractul individual de muncă și ce trebuie acesta să includă, prevederi ale Codului muncii și ce trebuie să cunoască tinerii în materie juridică pentru a-și proteja și apăra drepturile.

Proiectul „Drepturile tinerilor la locul de muncă” are drept scop sporirea cunoștințelor tinerilor absolvenți despre drepturile lor ca viitori angajați și creșterea oportunităților de adaptare la cerințele pieței forței de muncă din Republica Moldova.

#cnsm #sindicate

Distribuie acest articol