TRANSFORMARE VERDE ȘI DIGITALIZARE CU USARB!

🌍 Suntem entuziasmați să anunțăm că Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți este parteneră în proiectul european DECIDE („Servicii digitale pentru economia circulară”), care a avut lansarea oficială pe 10 -12 aprilie 2024 la Centrul pentru Digitalizare din Regiunea Stuttgart, Germania. Acest proiect ambițios implică 16 parteneri internaționali din zece țări de-a lungul Dunării și are ca scop principal transformarea economiei europene într-una mai verde și mai digitalizată până la mijlocul anului 2026.

🔗 DECIDE își propune să furnizeze întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), start-up-urilor și dezvoltatorilor de afaceri din regiunea Dunării metode și unelte pentru dezvoltarea de modele de afaceri sustenabile în economia circulară. Aceste modele sunt esențiale pentru atingerea obiectivelor Pactului Verde European, transformând produsele durabile în normă și adaptând sectoarele cu consum intens de resurse la principiile economiei circulare.

🌱 Proiectul DECIDE este sprijinit prin programul Interreg al Regiunii Dunării, cu un buget de aproape trei milioane de euro, și va contribui la crearea de soluții inovatoare pentru transformarea ecologică în regiunea Dunării.

Din partea USARB, proiectul DECIDE va fi coordonat de dna dr. hab., conf. univ. Nelli AMARFII-RAILEAN, împreună cu specialiști valoroși din domeniul tehnologiilor informaționale, matematicii și administrării afacerilor. Echipa va implementa acest proiect în regiunea de dezvoltare Nord a Republicii Moldova, iar USARB va fi, și de această dată, centrul schimbului de experiență, inovării și dezvoltării durabile în regiune.

✨ Suntem onorați să colaborăm cu parteneri de renume internațional și să contribuim la un viitor mai sustenabil. Așteptăm cu nerăbdare să aplicăm și să împărtășim cele mai bune practici și sinergii în domeniul economiei circulare.

Distribuie acest articol