Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Fondul ONU pentru Populație (UNFPA), Ministerul Educației și Cercetării și Fundația Moldcell, lansează programul „Universitatea pentru Vârsta a Treia” în nordul Republicii Moldova.

Universitatea pentru Vârsta a Treia reprezintă o formulă de educație adaptată seniorilor, misiunea căreia constă în promovarea conceptului de învățare pe tot parcursul vieții, prin oferirea oportunităților de educație și crearea unui mediu favorabil pentru susținerea și motivarea persoanelor în etate de a fi în continuare activi, implicați și binedispuși. 

În acest context, invităm persoanele de peste 60 de ani să se înscrie la concursul de selectare a participanților, care vor fi implicați în cursurile desfășurate în cadrul Universității pentru Vârsta a Treia. Predarea cursurilor se va desfășura în perioada octombrie 2024 – aprilie 2025.

În cadrul „Universității pentru Vârsta a Treia” la USARB se vor organiza două cursuri: cursul Dezvoltarea abilităților digitale și un curs în funcție de solicitările formabililor din următoarele: Starea de bine și comunicarea între generații, Istoria românilor – epoca contemporană, Educația juridică pentru seniori, Stil de viață sănătos pentru seniori sau Engleza pentru seniori.

Durata unui curs este de 14 ore, cu întâlniri o dată în săptămână pe parcursul a 2 luni.

Cererea de participare la concurs va fi completată și expediată la adresa de email formare.continua@usarb.md, sau depusă în format fizic la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (mun. Bălți, str. A. Pușkin nr. 38, biroul 207, bloc II de studii).

Perioada de depunere a cererilor: 12 august 2024 15 septembrie 2024.

Ținând cont de numărul limitat de locuri, încurajăm persoanele care întrunesc următoarele condiții:

  • vârsta de peste 60 ani
  • disponibilitate de deplasare în Bălți

Pentru detalii suplimentare, puteți apela la numerele de telefon 023152412 sau 060331126.

Cererea de participare poate fi descărcată aici.

Distribuie acest articol