Întrevederea Șefului secției politice a Delegației UE în Republica Moldova, Mate Csicsai cu studenții și colaboratorii USARB
În data de 30 septembrie 2024, Centrul de Informare al Uniunii Europene (CIUE) din cadrul Bibliotecii Ştiinţifice a USARB a găzduit întrevederea Șefului secției politice a Delegației UE în Republica Moldova, Mate Csicsai cu studenții și colaboratorii USARB.
Valentina Prițcan, prorector pentru activitatea științifică și relații internaționale, Valentina Topalo, responsabilă de Centrul de Informare al Uniunii Europene, Viorica Cebotaroș, dr., conf. univ., Catedra de filologie engleză și germană, Vitalia Digolean, metodist la Departamentul de Relații Internaționale, studenții USARB au discutat cu Șeful secției politice a Delegației UE în Republica Moldova, Mate Csicsai într-o atmosferă prietenoasă, deschisă, informală.
Dialogul a fost focalizat pe subiecte dedicate funcționării Centrului de Informare al Uniunii Europene din USARB, experiențelor de mobilități academice Erasmus+ a studenților și colaboratorilor USARB, relațiilor Republica Moldova- UE, experiențelor de internaționalizare, diferențelor culturale.
Centrul de Informare al Uniunii Europene al USARB a fost inaugurat la 14 mai 2011, de Ziua Europei, prin semnarea unui acord de cooperare cu Delegația Uniunii Europene. Centrul oferă materialele informaţionale, distribuite centralizat de către Publications Office şi cuprind mii de titluri și versiuni electronice ale acestora (în format PDF, e-book).
Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene este un serviciu on-line, funcționând ca librărie, bibliotecă și arhivă a publicațiilor UE editate din 1952 și până în prezent. Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene asigură publicarea materialelor instituţiilor Uniunii Europene. Oficiul oferă o serie de servicii on-line care permit accesul liber la informaţii privind legislaţia UE (EUR-Lex ), contractele de achiziţii publice ale UE (TED), cercetarea şi dezvoltarea în UE (CORDIS), Anuarul Oficial al Uniunii Europene (WhoIsWho).
În prezent, site-ul CORDIS este disponibil în 6 limbi. Ca bază de date a proiectelor finanţate de UE în peste 20 de ani, CORDIS publică rezultatele oficiale colectate de Comisia Europeană şi pune la dispoziţia comunităţii cercetătorilor un canal eficient de comunicare.