Echipa de implementare a proiectului MEDIA din USARB a participat la  Forumul Golden Juggernaut  INNOTECH

USARB a fost Partener de onoare in organizarea Golden Juggernaut InnoTech Forum 2024 https://innotechforum.vip/innotech   (www.innotechforum.vip), dedicat inovațiilor, transferului tehnologic, dezvoltării afacerilor, sporirii abilităților cu participarea experților din Moldova, Georgia, Armenia, Kazahstan și România. Forumul a avut loc în perioada 21-22 noiembrie 2024 și a unit lideri la nivel național și internațional, companii de top și experți în tehnologie, care au prezentat soluții inovative pentru a ajuta afacerile să se adapteze la noile provocări tehnologice.

La Golden Juggernaut InnoTech Forum 2024 a participat echipa de implementare a proiectului MEDIA din USARB, proiect care a derivat din experiența acumulată în proiectele SMART și CONNECT:

  • Natalia Gașițoi, Rector al USARB – Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți conf. univ., dr.;
  • Valentina Prițcan, prorector pentru activitate științifică și relaţii internaţionale, conf. univ., dr.;
  • Natalia Branașco, dr., conf. univ.;
  • Victoria Postolache, dr., conf. univ.;
  • Viorica Cebotaroș, dr., conf. univ.;
  • Eugenia Foca, asistent univ.;
  • Vitalia Digolean, metodist, DRI;
  • Silvia Ciobanu, Şef Centru Marketing. Activitatea editorială BȘ a USARB.

Doamna Natalia Gașițoi, Rector al USARB – Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, a participat în Discuția Panel cu genericul ,,Universităţile şi Businessul: sinergii pentru profesiile viitorului”.

Studentele de la Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte – USARB Ioana Onofraș și Olga Galeanu, gr. PP31Z, au prezentat expoziția USARB – Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălțidedicată inovațiilor și creativității pentru talente în devenire, au explicat cum tehnologiile diversifică educația copiilor.

În urmă cu aproximativ un an, în cadrul proiectului CONNECT  ,,Conectarea Universităților cu mediul industrial prin cooperare antreprenorială inteligentă şi inteligenţa competitivă a studenţilor în Moldova, Georgia şi Armenia” am organizat Competițiile Naționale de Afaceri Digitale, care au avut loc în trei țări: Armenia, Georgia și Moldova!

 https://connecterasmus.com/                    https://usarb.md/connect/

Evenimentul a reunit peste 1.000 de participanți atât online, cât și offline. În cadrul acestei competiții a luat naștere ideea Forumului Golden Juggernaut  INNOTECH, inspirată de energia și spiritul inovator care a fost promovat în timpul acelor evenimente.

Echipa de implementare a proiectului MEDIA din USARB au participat la mai multe Ateliere:

  • Pregătire și examinare eficientă a cererii de grant cu ChatGPT: asistentul tău inteligent în finanțare
  • Optimizarea și automatizarea proceselor de lucru cu AI: mai puțină rutină, mai multe rezultate
  • Vorbește ca un profesionist: inteligență artificială pentru un discurs public de succes
  • Crearea de programe automate de instruire sau de perfecţionare a angajaţilor pentru creşterea eficienţei şi competitivităţii companiei
  • IA pentru crearea de conținut vizual și materiale de lucru ș.a.

Proiectul „Consolidarea calității educației online în instituțiile de învățământ superior din Moldova și Armenia” – MEDIA, este un proiect din cadrul programului ERASMUS+ Consolidarea Capacităților în instituțiile de învățământ superior,  implementat de Universitatea de Stat din Moldova, în calitate de coordonator,  împreună cu alți 12 parteneri din IÎS și organizații din Finlanda, Germania, Letonia, Moldova și Armenia, inclusiv Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, în perioada anilor 2023-2027.

Manager al proiectului MEDIA – dr. Elena Simciuc, șef al Biroului pentru Proiecte și Granturi, Secția Relații Internaționale a Universității de Stat din Moldova.

Coordonator instituțional al proiectului MEDIA – Valentina Prițcan, prorector pentru activitatea ştiinţifică şi relaţii internaţionale, conf. univ., dr., Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălţi (USARB)

Mai multe detalii găsiți pe pagina oficială a proiectului: https://mediaera.online/ și pe pagina USARB a proiectului MEDIA: https://usarb.md/media-project/

 

 

Distribuie acest articol