Cea de-a doua întâlnire online a consorțiului proiectului UPGRADE
Academia de Studii Economice din Moldova a găzduit, în data de 12 septembrie 2024, cea de-a doua întâlnire de consorțiu online a proiectului UPGRADE –,,Consolidarea monitorizării gradului de angajabilitate a absolvenților în Moldova”/“Enhancing Graduates’ Employability Tracking în Moldova”, nr. de referință: 101129166, din cadrul programului european Erasmus+, finanțat de Uniunea Europeană.
Prima parte a reuniunii consorțiului a fost dedicată realizărilor și rezultatelor obținute în primul an al proiectului. manager de proiect UPGRADE – dr. Rodica CRUDU a prezentat partenerilor planul de funcționare al proiectului, acordând o atenție deosebită pachetelor de lucru, dedicate dezvoltării de instrumente, metodologii cadrului legislativ la nivel național și instituțional privind urmărirea angajabilității absolvenților.
Partenerii proiectului au avut o schimbare pentru a discuta despre publicarea „Raportului de referință privind cele mai bune practici în monitorizarea angajabilității absolvenților din învățământul superior”, pregătit de P8-ASPIRE, a stabilit termenele limită pentru livrarea anchetei de urmărire a angajabilității absolvenților. De asemenea, universitățile partenere din Moldova au raportat despre instituții privind crearea și reorganizarea Centrelor de Dezvoltare a Carierei și elaborarea reglementărilor instituționale în acest sens.
A doua parte a întâlnirii a fost condusă de coordonatorul granturilor proiectului UPGRADE – dr. Olesea SIRBU și sa concentrat în principal pe managementul financiar al proiectului și pe probleme financiare și pe regulile și termenele de raportare.Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți a fost reprezentată la eveniment de către Vitalia DIGOLEAN, metodist, Departamentul de Relații Internaționale.
Obiectivul principal al proiectului UPGRADE este de a consolida capacitatea de monitorizare a angajabilității absolvenților universităților din Moldova. Proiectul UPGRADE este axat pe elaborarea primului studiu pilot de angajare a absolvenților și realizarea primului raport privind capacitatea de angajare a absolvenților.
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici EACEA nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.