Seminarul regional la Bălți

În data de 23 mai 2018, în cadrul USARB a fost organizat și desfășurat seminarul regional de instruire „Descentralizarea procesului de recunoaștere a perioadelor de studii efectuate în străinătate și rolul instituțiilor de învățământ în dezvoltarea Cadrului Național al Calificărilor” cu participarea reprezentanților instituțiilor de formare profesională de toate nivelurile și a organelor de specialitate în domeniul învățământului. Seminarul a fost organizat și desfășurat de către reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova: Tatiana GHERȘTEGA, Viorica CONDRUC și Elena LISNIC.

În cadrul acestui seminar au fost abordate următoarele subiecte:

  • Prioritatea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării – dezvoltarea Cadrului Național al Calificărilor, inclusiv facilitarea procesului de autentoficare, recunoaștere și echivalare a actelor și perioadelor de studii și a calificărilor.
  • Cadrului Național al Calificărilor din Republica Moldova – obiective de dezvoltare și parteneriate strategice.
  • Elaborarea calificărilor și a Registrului Național al Calificărilor – instrumente în asigurarea calității formării profesionale: rolul instituțiilor de învățământ ca parteneri sociali în dezvoltarea CNC.
  • Recunoașterea, echivalarea și autentificarea actelor de studii și a calificărilor – situația actuală și direcții de perspectivă: descentralizarea procesului de recunoaștere și echivalare a perioadelor de studii efectuate în străinătate.

Galerie foto – aici

Distribuie acest articol