COLOCVIULUI ȘTIINȚIFIC : Carl Gustav JUNG ,,Viața mea este povestea unei realizări de sine a inconștientului”.

Catedra de psihologie, în data de 18 mai 2018  a organizat COLOCVIULUI ȘTIINȚIFIC studențesc cu  genericul Carl Gustav JUNG ,,Viața mea este povestea unei realizări de sine a inconștientului”, în cadrul cursului universitar Istoria psihologiei, titular de curs Luminiţa Secrieru, conf.univ. dr.

Studenții de la specialitatea de psihologie au relatat publicului informații despre unul dintre cei mai mari psihologi şi psihiatri de până acum, creator a celor mai cunoscute concepte psihologice, precum: extraversiunea, intraversiunea, arhetipul, inconștientul colectiv, complexul, sincronicitatea, etc. Carl Gustav Jung este unul dintre cei mai importanţi gânditori ai vremii noastre, ce a influenţat în profunzime aproape toate aspectele culturii moderne, incluzând medicina, religia, filosofia, literatura, arta şi, desigur, domeniul în permanentă evoluţie al psihanalizei.

Colocviul este la cea de a IV ediţie,  iar utilitatea lui îşi găseşte adevăr în afirmaţiile studenţilor care menţionează că acest eveniment este important pentru promovarea istoriei psihologiei.

CLIC POZE

CLIC PROGRAMA

Distribuie acest articol