Filmul documentar „Inima Nomadă a Marii Uniri” în premieră la USARB

După succesul filmului la București, Alba Iulia, Brăila, Golești și Mărășești, „Inima Nomadă a Marii Uniri” ajunge și la USARB, Republica Moldova.

Sâmbătă, 24 noiembrie 2018, în Sala Polivalentă a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, a fost proiectat filmul documentar „Inima Nomadă a Marii Uniri”, un documentar mărturie despre rolul Reginei Maria în timpul Primului Război Mondial. Prin acest film se evidențiază rolul politic de excepție, pe care l-a jucat regina în timpul Conferinței de Pace de la Paris, în SUA și în Marea Britanie, cea fără de care eforturile celor care au luptat pe front, ar fi rămas sterile în consecințele istorice.

Filmul „Inima Nomadă a Marii Uniri”, realizat cu ocazia Centenarului, a fost adresat în special studenților și tinerei generații, pentru a prezenta o parte necunoscută, sau prea puțin cunoscută a istoriei românilor.

La finele evenimentului, a urmat o sesiune de întrebări și răspunsuri între studenți, profesori și realizatorii filmului. Cu un cuvânt de felicitare și mulțumire pentru realizarea acestui film documentar s-a adresat Lidia Pădureac, conf. univ. dr. și Pavel Topală, prof. univ. dr., care au apreciat efortul depus de întregul colectiv, sub îndrumarea Taniei Nicolau și al lui Silviu Gherman. Proiectul „Inima Nomadă a Marii Uniri”, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul aniversării Centenarului Marii Uniri a avut în calitate de parteneri: Comisia Națională a României pentru UNESCO, Muzeul Național Cotroceni, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, Muzeul Brăilei „Carol I”, Muzeul Municipal Curtea de Argeș CEPC (Onești) și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, R. Moldova.

Foto aici

Distribuie acest articol