Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2019

Un grup de profesori de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, în perioada 15 – 17 februarie 2019, au participat la Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF”, ediția a VII-a, organizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, în colaborare cu Compania Intel și Asociația Companiilor Private în domeniul IT din Republica Moldova, în calitate de membri ai Comisiei de jurizare. Concursul s-a desfășurat în incinta Liceului Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc” din Chișinău.

În acest an la concurs au participat elevii claselor a IX-a – XII-a, ghidați de cadrele didactice universitare. Elevii au avut drept scop elaborarea unui proiect (o invenție sau o cercetare) la trei categorii tematice: științe și matematică, științe aplicate și tehnologii informaționale.

În urma unei selecții a finaliștilor, comisia de jurizare a desemnat 2 proiecte în vederea participării la Concursul Internațional Intel ISEF 2019, care se va desfășura în luna mai, în Statele Unite ale Americii.

Echipa de profesori USARB, membri în Comisia de jurizare la Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2019, a fost constituită din următoarele cadre universitare:

Eugeniu Cabac – conf. univ., dr., Catedra matematică și informatică

Corina Negara – conf. univ., dr., Catedra matematică și informatică

Alexandr Ojegov – conf. univ., dr., Catedra de științe fizice și inginerești.

Pozele de la eveniment pot fi vizualizate aici

 
Distribuie acest articol