În data de 05.03.2019, de către studenţii anului IV a Facultăţii de Drept (DR41Z şi DR42Z) au fost organizate cu succes două procese simulate la obiectul de studiu „Insolvabilitate” cu tematica „Intentarea procesului de insolvabilitate”.

În cadrul fiecărei runde de procese simulate au fost puse în scenă speţe din domeniul insolvabilităţii propuse de profesorul Janu Natalia. La rîndul lor, studenţii au fost participanţii acestor procese simulate, asumându-şi rolurile din cadrul unor procese reale: judecător, gtefier, debitor, creditor, administrator autorizat, avocat, etc. În cadrul organizării proceselor simulate, studenţii anului IV au dat dovadă de o atitudine serioasă, de responsabilitate, creativitate, cunoştinţe teoretice şi practice, iar însăşi şedinţele s-au desfăşurat într-o atmosferă solemnă, cu respectarea actelor procedurale de către toţi participanţii.

Astfel de manifestaţii vin să ajute studenţii să-şi consolideze cunoştinţele obţinute pe băncile universităţii şi să-i determine pe viitor în alegerea unei profesiei potrivite.

Distribuie acest articol