Festivalul-Concurs Internațional „Sărbătoarea corului” la a II-a ediție

Sâmbătă, 18 mai 2019, în sala de concert a blocului II, s-a petrecut manifestarea artistică cu genericul „Sărbătoarea corului”, organizată de către Catedra de Arte și educație artistică a Facultății de Științe ale Educației, Psihologie și Arte, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, șef de catedră, conf.univ., Marina Cosumov, în colaborare cu Academia Română, Filiala Iași, Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gherghe Zane” Iași, prin prezența Marinelei Rusu cercetător, dr., dar și Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, Departamentul pentru pregătirea personalului Didactic, Centrul de Studii și cercetări interculturale Iași (România), prin prof. univ. dr., Eugenia Maria Pașca. Acest proiect a avut ca scop modalitatea de încurajare și stimulare a copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 7-16 ani, iubitori de muzică corală, fiind membri ai unui ansamblu vocal sau formație corală. La eveniment au participat colective corale din România, Lituania, Ucraina și Republica Moldova, având în repertoriul lor câte două creații corale de caracter diferit.

Cu un cuvânt de salut s-a adresat publicului participant Rectorul USARB Natalia Gașițoi, conf.univ., menționând că acest festival-concurs fiind deja la a II-a ediție, a devenit un eveniment de valoare națională, descoperind noi talente în arta corală. La finele festivalului onoratul juriu a distins cele mai bune colective corale cu medalii și diplome de merit.

Gratitudine comitetului organizatoric: Marinei Cosumov, șef de catedră, dr., conf. univ., Svetlanei Postolachi, lect. univ., Președintele Festivalului „Sărbătoarea Corului”, Vioricăi Crișciuc, dr. conf. univ., prodecan al Facultății ȘEPA, pentru efortul constructiv depus în organizarea acestui Festival.

Foto aici

Distribuie acest articol