Ziua Științei USARB la prima ediție

Secția Știință a USARB a organizat în data de 8 octombrie 2019 evenimentul Ziua Științei USARB 2019, aflat la prima ediție.  Evenimentul a fost inițiat și moderat de Valentina PRIȚCAN, dr., conf. univ., prorector pentru activitatea științifică și relații internaționale. Elena HARCONIȚA, directorul Bibliotecii Științifice a USARB, a facilitat găzduirea evenimnetului în incinta Bibliotecii. Evenimentul Ziua Științei USARB 2019 face parte din setul de activități dedicate Zilelor USARB, anticipând evenimentul național Ziua Științei 2019 (preconizat pentru data de 8 noiembrie), având misiunea de a promova activitatea științifică pe înțelesul tuturor și a satisface interesul crescând al populației de toate vârstele față de cercetările și descoperirile științifice.

În cadrul evenimentului ,,Zilei Științei USARB 2019” au fost organizate flash-moburi, exerciții interactive, lecții publice, expoziții de carte, de produse ale activității studenților, de artă plastică și decorativă, de echipamente științifice, expoziții tematice: istoria aniversară în fotografii, contribuții științifice ale profesorilor și bibliotecarilor USARB, spiritul investigator al cercetătorilor USARB, expoziții de  snopuri cu diferite plane de cultura cu descrierea soiurilor, monolitele solurilor cu publicațiile respective etc. Cei interesați de experimente inedite au fost martorii unor experienţe din domeniul fizicii, ingineriei, prezentarea unor tehnologii de prelucrare şi fabricare a suprafeţelor, aplicaţii robototehnice.

Vizitatorii au fost impresionați de Flashmob-ul ,,Purtătorii torței de descoperire”, spotul ,,Vizibilitatea cercetătorilor USARB în circuitul internațional al informației”,  activitatea ,, Fă din stres un prieten”, prezentarea expoziiei de Design vestimentar USARB, prezentarea costumului național,  recitalul de muzică populară  susținut de către Orchestra de muzică populară „Alunelul”, USARB, sălile Bibliotecii, cartea de calitate și profesioniști care inspiră.

Activități realizate de Ziua Științei USARB, ediția a I-a, 8 octombrie 2019:

Nr. d/o Catedra Activitățile realizate
1.        Catedra de Științe fizice și inginerești 1.  Expoziţia lucrărilor studenţilor specialităţilor Educaţie tehnologică   

2.  Experienţe din domeniul fizicii, ingineriei

3.  Prezentarea unor tehnologii de prelucrarea şi fabricare a suprafeţelor

4.  Aplicaţii robototehnice

2.        Catedra de științe ale naturii și agroecologie 1.  Snopuri cu diferite plane de cultura cu descrierea soiurilor;   

2.  Monolitele solurilor cu publicațiile respective.

3.        Catedra de științe ale educației 1.  Expoziție de produse ale studenților   

 

4.        Biblioteca Științifică a USARB Expoziții:   

1.      Istoria aniversară în fotografii.

2.      Contribuții științifice ale profesorilor și bibliotecarilor USARB.

3.      Spiritul investigator al cercetătorilor USARB.

Activități cu caracter dinamic:

1.        Catedra de științe ale educației Flashmob Purtătorii torței de descoperire   

 

2.        Biblioteca Științifică a USARB Vizibilitatea cercetătorilor USARB în circuitul internațional al informației
3.        Catedra de psihologie Activitate  Fa din stres un prieten
4.        Catedra de Științe fizice și inginerești Prezentare Design vestimentar   

 

5.        Catedra Arte și educație artistică Prezentarea costumului național;   

Recital de muzică populară  susținut de către Orchestra de muzică populară „Alunelu”.

 

Mulțumim subdiviziunilor universitare implicate în organizarea evenimentului. Mulțumim partenrilor din sistemul educațional preuniversitar pentru participare la Ziua Științei USARB, 8 octombrie, 2019.

Programul Zilelele USARB 2019 poate fi accesat aici

Distribuie acest articol