TRASEUL CENTENARULUI MARII UNIRI

Data de 3 martie 2020, o zi marcantă în istorie, 102 ani de la Votarea Unirii de către Zemstva județului Bălți. La Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți a fost organizată lansarea cărților autorului Ion MĂRGINEANU F.: Traseul Centenarului Marii Uniri 1918-2018. Jurnal de drum la pas și O mireasă pentru tata.

Ion MĂRGINEANU F., deputat în primul Parlament al Republicii Moldova (1990-1994), în 2018 a parcurs la pas, peste 520 de km – Traseul Centenarului Marii Uniri 1918-2018, de la Bălți până la Alba Iulia. În încinta Bibliotecii Științifice USARB, autorul, a relatat celor prezenți despre experiența vizând consolidarea și promovarea valorilor naționale.

La eveniment au participat: Valeriu CAPCELEA, șeful Secției Nord a AȘM, doctor habilitat în filosofie, conferențiar universitar,  Sergiu BURLACU, consilier, Consiliul mun. Bălți, Mihai VERHOVEȚCHI președintele Asociației pentru Conservarea Patrimoniului Cultural, Mariana MIHALEVSCHI, muzeograf, Muzeul de Istorie și Etnografie din Bălți, profesori de istorie din mun. Bălți, profesori și  studenți USARB de la Facultatea de Drept și Științe Sociale.

Activitatea a fost organizată de Secţia Nord a Academiei de Științe a Moldovei în colaborare cu Biblioteca Științifică USARB, Catedra de științe socioumane și asistență socială, Asociația pentru Conservarea Patrimoniului Cultural.

 

Distribuie acest articol