SPECIALITATEA TI 2020

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți își diversifică lista programelor de studiu în domeniul IT, pentru ciclul I, licență. În colaborare cu Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale a fost lansat un nou program de studiu 0613.1 Tehnologia Informației, care completează cele 3 programe de studiu existente la Catedra de matematică și informatică (Informatica – programare, Informatica – profil pedagogic și Matematica și Informatică).

Noul program de studiu va dura 4 ani și va dezvolta competențe în următoarele direcții: design, testarea produselor soft, administrarea rețelelor de calculatoare și programare. Lista unităților de curs dar și conținuturile lor au fost elaborate împreună cu specialiștii de la companiile IT, astfel, absolvenții acestei specialități au șanse maxime de a fi angajați în aceste companii.

Pe parcursul studiilor, studenții vor avea posibilitatea de a acumula experiență practică în companiile IT, unde vor desfășura stagii de practică și vor avea ocazia să lucreze în echipă cu specialiști experimentați din domeniu.

Distribuie acest articol