Ședința de monitorizare a proiectului ELEVATE

Oficiul Național Erasmus+ a promovat în data de 12 octombrie 2020, ședința de monitorizare a proiectului ELEVATE (http://elevate-project.md), organizată în parteneriat cu echipele universitare de implementare a acestuia.

ELEVATE este un proiect Erasmus+ de consolidare a capacităților în învățământul superior cu obiectivul de bază – promovarea internaționalizarii învățământului superior în Moldova. Echipa proiectului reunește 10 universități din Moldova, universități și centre de cercetare din Olanda, Marea Britanie, Lituania și Slovenia. Acesta este primul proiect în care consorțiul proiectului este coordonat de o universitate din Moldova (ASEM). Parteneri ai proiectului sunt Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Consililul Rectorilor RM. Fiind un proiect structural, el a contribuit la adaptarea legislației naționale ce ține de:

mobilitățile academice (https://bit.ly/2SQ4R8N),

programele comune de studii superioare (https://bit.ly/3lF0x8O),

și de internaționalizarea învățământului superior în ansamblu (https://bit.ly/36VXWDo).

Olesea Sîrbu, vice rector ASEM, coordonator al proiectului, a elucidat rezultatele activităților  planificate în cadrul proiectului ELEVATE – Elevating the Internationalisation of Higher Education in Moldova, reference number: 573921-EPP-1-2016-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP din cadrul programului Erasmus+, Capacity Building in Higher Education.

Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți a fost reprezentată la eveniment de către doamna Valentina Prițcan, coordonator instituțional al proiectului ELEVATE.  

Pentru mai multe detalii despre proiectul ELEVATE accesați link-ul paginii oficiale a proiectului http://elevate-project.md/ și pagina ELEVATE USARB http://www.usarb.md/elevate/

Pagina de Facebook a proiectului ELEVATE aici

 

Distribuie acest articol